جایگاه روحانیت در دستیابی به مسجد تراز انقلابی

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، گفت: در رأس مسجد، باید امامی بسیجی باشد که به گفتمان امامین انقلاب باور دارد که اگر رهنمودهای مسجد تراز انقلابی در مسجد و با محوریت امام جماعت اتفاق بیفتد زمینه ظهور حضرت ولی عصر فراهم می‌شود.

DSC_8235.JPG
2023-11-23 10:34:12

به‌گزارش روابط‌عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی مهدوی ارفع، رئیس این مرکز، در دومین روز دوره آموزشی تحلیلی «مشق بصیرت 1402»، به تبیین جایگاه روحانیت در دستیابی به مسجد تراز انقلابی پرداخت.

وی ابتدا با اشاره به گزارشی از وضعیت کنونی مساجد استان‌های خراسان، گفت: در مجموع حدود 10هزار مسجد داریم و با اینکه روحانیان زیادی در قالب طرح‌های هجرت، استقرار، هدایت، کوثر، بصائر و... در مناطق مختلف شهری و روستایی مشغول جهاد هستند، اما هنوز مساجدی داریم که امام ندارد.

وی با اشاره به اینکه طبق بررسی‌ها و بر اساس سرانه جمعیتی مناطق مختلف، در بعضی مناطق، ساختمان مسجد هم کم داریم، گفت: مسجد تنها ساختاری است که شارع مقدس ایجاد کرده و بقیه ساختارها را متشرعین ایجاد کرده‌اند و این نشان از اهمیت مسجد دارد و معتقدیم اگر مسجد به جایگاه خود برگردد می‌تواند همه مسائل جامعه اسلامی را مرتفع کند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان، تأکید کرد: مسئولان در سیاست‌گذاری‌های کلان باید نقش مسجد را پررنگ‌تر کنند، زیرا مسجد به‌تعبیر امام راحل، دارالحکومه اسلام است و به‌تعبیر رهبر معظم انقلاب، قلب تپنده جامعه اسلامی است.

وی افزود: معتقدیم اگر نگرش ما به مسجد تغییر کند، خیلی از فعالیت‌هایی که الان به‌صورت ضعیف در سازمان‌های موازی با مسجد در حال انجام است، قوی‌تر و مردمی‌تر قابل تحقق است، همان طور که در سال‌های اخیر در مجموعه امور مساجد اقداماتی صورت گرفته و نهادهایی مثل هم‌یاری حل اختلاف و قرارگاه ازدواج آسان و فرزندآوری در مساجد راه افتاده است.

وی، گام اول برای رسیدن به مسجد تراز اسلامی را گفتمان‌سازی عنوان کرد و گفت: باید مطالبات امام و رهبری در زمینه مسجد تراز را پیگیری کنیم تا گفتمان‌ها تبدیل به مطالبه شده و در بین مردم ایجاد فرهنگ کند و به اهداف بیشتری نزدیک شویم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع تصریح کرد: در منشور هدایتی که رهبر معظم انقلاب با عنوان گام دوم انقلاب ترسیم کرده‌اند، سه مرحله خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی مطرح شده که در این زمینه حوزه علمیه باید نظریه‌های مختلف اقتصادی و مدیریتی اسلام را در قالب درس‌های خارج تولید کرده و ساختارها را ارائه دهد تا تبدیل به نظام شود.

وی خودسازی و جامعه‌پردازی را مربوط به مساجد دانست و گفت: جامعه باید پردازش اسلامی پیدا کند، یعنی طبق آیه «فَلا تُطِعِ الْکافِرِینَ وَ جاهِدْهُمْ بِهِ جِهاداً کَبِیراً»، (فرقان، 52) در عرصه‌های مختلف فردی، اجتماعی و حکومتی، از سبک زندگی اسلامی استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: در رأس چنین مسجدی باید امامی بسیجی باشد که به گفتمان امامین انقلاب باور دارد که اگر این رهنمودها در مسجد با محوریت امام جماعت اتفاق بیفتد زمینه ظهور حضرت ولی عصر فراهم می‌شود.

    بیان دیدگاه