اردوی فرهنگی تفریحی ائمه جماعات مساجد مشهدمقدس

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان: خانواده مهم‌ترین رکن جامعه و مرکز تربیت انسان است. ازدواج در دین ما به عنوان یک کار موفق، روحانی و عملی که در آن فضیلت بسیار وجود دارد یاد شده است؛ با این که به ظاهر یک عمل دنیایی است اما در عین حال، خانواده به عنوان محصولی که از ترکیب زن و شوهر به وجود می‌آید، مرکز تربیت انسان است

اردوی فرهنگی تفریحی ائمه جماعات مساجد مشهدمقدس.JPG
2014-05-02 10:00:00

به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان، اردوی فرهنگی تفریحی باحضور 500 نفر از ائمه محترم جماعات مساجد مشهدمقدس و خانواده‌ آنان روز گذشته (جمعه 12 اردیبهشت ماه) در اردوگاه شهید بهشتی گلمکان با حضور حجت‌الاسلام حسین حائری، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان برگزار شد.

این اردو فرهنگی تفریحی که با برنامه‌های متنوعی برای فرزندان و همسران ائمه جماعات همراه بود با سخنرانی حجت‌الاسلام حائری و بیان نکاتی پیرامون اهمیت کانون خانواده و نقش همسران ائمه جماعات در دستیابی به اهداف عالی خود ادامه یافت.

وی با بیان این که روز جمعه متعلق به آقا امام زمان(ارواحناله‌الفداء) است، ضمن خیرمقدم به امامان محترم جماعت و خانواده آنان، گفت: پیامبر گرامی اسلام6 فرمودند: در بهار بدن خود را از باد بهاری نپوشانید زیرا این باد با شما همان کاری را می‌کند که با گیاهان و درختان می‌کند.

حجت‌الاسلام حائری به همزمانی برگزاری این اردو با آغاز ماه رجب، عنوان داشت: رجب، آغاز فصل نیایش است، سه ماه با عظمت رجب، شعبان و رمضان، ماه‌های پر فضیلت بندگی خداست که دعاهای ماه رجب برای ما امامان جماعت وارد شده است.

وظیفه اصلی انسان عبادت است

وی ادامه داد: گاهی اوقات در جامعه این‌طور تلقین شده که خواندن دعا برای بازنشسته‌هاست و جوانی موقع کار و فعالیت است که باید گفت تفکری کاملاً نادرست است؛ زمان پختن ما فرعی است، عبادت کار اصلی ماست ولی متأسفانه بعضی اوقات دنیا چنان جاذبه ایجاد می‌کند که وظیفه اصلی خود را فراموش می‌کنیم، این همان نقطه‌ضعفی است که بعضاً ما داریم و از کار اصلی که عبادت خدا باشد دریغ می‌کنیم.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با بیان این که مهم‌ترین رکن جامعه، خانواده است، تصریح کرد: خوشبختانه در قرآن درباره ارزش و جایگاه خانواده مطالبی بیان شده که دریایی از معرفت است؛ خانواده بزرگ‌ترین مرکز تربیت انسان بوده لذا محترم و ارزشمند است.

وی با اشاره به اهمت و جایگاه ازدواج، اظهار داشت: ازدواج در دین ما به عنوان یک کار موفق، روحانی و عملی که در آن فضیلت بسیار وجود دارد یاد کرده است؛ با این که به ظاهر یک عمل دنیایی است اما در عین حال، خانواده به عنوان محصولی که از ترکیب زن و شوهر به وجود می‌آید، مرکز تربیت انسان است.

حجت‌الاسلام حائری افزود: می‌بینید کارهایی که استعمارگران و دشمنان ما در این چند سال انجام داده‌اند، جنگ جهانی اول و دوم نبوده، بلکه بدترین کار آنها، فرهنگ‌سازی برای بی‌ارزش کردن خانواده و بدبختی و به انحراف کشاندن سلول‌های خانواده است.

مهم‌ترین مشکل جامعه آمریکا، نداشتن خانواده است

وی به نقل از رئیس‌جمهور آمریکا به نقطه‌ضعف این کشور اشاره کرد و بیان داشت: زمانی یکی از رئیس‌جمهورهای آمریکا در دور دوم کاندیدا شدنش در پاسخ به یکی از خبرنگاران که پرسید شما در این چهار سال، رئیس‌جمهور یکی از قدرتمندترین کشورها بودید، مشکل کشورمان را چه ارزیابی کردید، گفت: «بزرگترین مشکل ما اعتیاد یا اقتصاد نیست، مهمترین مشکل جامعه آمریکا، نداشتن خانواده است؛ خودمان عنصر خانواده را از هم پاشیدیم و گفتیم خانواده یعنی چه؟ ازدواج یعنی چه؟ و الآن هم هیچ کاری نمیتوانیم بکنیم».

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان اضافه کرد: حدود 80 درصد مردم آمریکا نمی‌دانند که پدرشان کیست، این شرایط بسیار عجیب روی آینده و زندگی آنان تأثیر می‌گذارد. امروز اگر می‌بینید نظامیان و تروریست‌های کافر از انسانیت و محبت بویی نبرده‌اند و کشتن عده‌ای آدم به اندازه کشتن پشه‌ای آنان را نمی‌آزارد به این دلیل است که آنان شیر مادرشان را نخورده‌اند، در آغوش پر مهر مادر بزرگ نشده‌اند و نمی‌دانند محبت، عشق و علاقه چیست.

حجت‌الاسلام حائری بیان داشت: اگر می‌بینید فرهنگ اسلام و فرهنگ شیعه در دنیا جای خود را پیدا می‌کند به این دلیل است که مردم دنیا تازه متوجه شدند در خواب به سر می‌بردند. این چشمه در حال جوشیدن است و لذا این وظیفه ما عالمان دین و امامان جماعت مساجد که در خط مقدم این جبهه حضور داریم است که افکار پوسیده و غرب‌زده را ریشه کن کنیم.

مشکل دشمن علم‌اندوزی ماست

وی به تلاش دشمنان برای متوقف کردن حرکت علمی کشور اشاره کرد و بیان داشت: چرا می‌خواهند جلوی علم ما را بگیرند؟ چرا بحث انرژی هسته‌ای را به این اندازه بزرگ کرده‌اند؟ آیا نمی‌دانند ما به دنبال بمب اتم نیستیم؟ در جواب باید گفت که چرا می‌دانند ولی بحث آنها بمب اتم نیست، مشکل آنان با ما، علم‌اندوزی کشور است؛ آنها می‌دانند اگر مسلمانان علوم را فرابگیرند، دیگر نمی‌توانند به دیگر کشورها زور بگویند و همانند طاغوت، شاه و شوروی به سطل زباله تاریخ می‌پیوندند.

حائری تأکید کرد: طبق فرموده مقام معظم رهبری، علم و آینده در دستان کافران و آمریکا نیست بلکه آینده در دست مسلمانان و شیعیان است.

وی در مورد بحث خانواده گفت: بنای خانواده را جدی بگیرید؛ در این بنا، خانواده همانند کشتی است، اگر سر سوزنی اختلاف وجود داشته باشد، این کشتی را غرق خواهد کرد.

موفقیت مرد در زندگی در گرو همسر اوست

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان به اهمیت نقش همسران ائمه جماعات در موفقیت آنان اشاره کرد و خطاب به آنان اظهار داشت: هر مردی که در زندگی‌اش موفق بوده، بخش اعظم این موفقیت را مدیون همسر خود است لذا وظیفه شما در خانواده، نقش اساسی است، دنبال زرق‌وبرق دنیا نباشید. شأنتان را بالا ببرید و در شأن روحانیون باشید.

وی یادآور شد: خواهران محترم ما توجه داشته باشند که شوهرانشان تاجر، کاسب یا کارمند نیستند، بگذارند زندگی آرام و ساده داشته باشند و برای شوهر یک محیط بی‌دغدغه و آرام را فراهم کنند تا وی به درک، فهم و تربیت طلبه‌هایش برسد.

در ادامه این اردوی فرهنگی، حجت‌الاسلام اسکندری در قالب همایش آموزشی با عنوان آشنایی با فعالیت‌های فرهنگی و الزامات یک مربی تربیتی به بیان دغدغه امامان جماعت مساجد برای ارتباط مؤثر به عنوان یک روحانی و چگونگی ارتباط مؤثر با تمام اقشار جامعه پرداخت و گفت:دعا و توکل به عنوان اولین عامل موفقیت ائمه جماعات شناخته می‌شود.

ویژگی ارتباط مؤثر با اقشار جامعه

وی ادامه داد: بای برقراری ارتباط با تمام اقشار جامعه باید به نکاتی از جمله، تقسیم حالات افراد، یعنی باید به ویژگی‌های هر مقطع سنی توجه داشت؛ هر چیزی یک بهایی دارد، اگر بخواهیم در مسجد سروصدا نباشد، یک روز افراد مسجدمان کمتر خواهد شد و یک نسل را از مسجد دور می‌کنیم؛ راه جذب کودکان به مسجد، جایزه دادن به آنان و شخصیت دادن به جوانان و نوجوانان است.

اسکندری اظهار داشت: در مرحله بعد باید ویژگی روحی مخاطب را بشناسیم، ما باید به عنوان امام جماعت بدانیم که چطور در هر موقعیت رفتار کنیم که برای این منظور باید به حالات روحی مخاطب آگاهی داشته باشیم؛ ویژگی اول، لمسی بودن است که انسان را در شرایط خیلی آرام قرار می‌دهد، ویژگی دوم، سمعی بودن است که افرادی متعادل‌اند و دسته سوم، بصری‌اند که خیلی پر جنب و جوش هستند؛ سن که بالا می‌رود انسان‌ها کم‌کم لمسی می‌شوند، باید بدانیم با هر سن و سال و هر شرایط چگونه رفتار کنیم.

وی به راه‌های برقراری ارتباط با مردم اشاره کرد و گفت: سر زدن و مجاورت اولین راه است که به وسیله سرکشی و احوال‌پرسی از افراد انجام می‌گیرد اما باید حد مجاورت و سر زدن را بدانیم و آن را رعایت کنیم.

حجت‌الاسلام اسکندری ادامه داد: شناخت ویژگی افراد، دیگر را برقراری ارتباط با دیگران است به این معنا که وقتی من وارد مسجد شدم، باید ویژگی همه را بدانم و طبق کارهایی که توانایی انجام آن را دارند به آن‌ها وظیفه بدهم.

وی افزود: روانشناسان معتقدند در تأثیرگذاری حرف‌ها، 7 درصد سلام، 38 درصد تُن صدا و 55 درصد، حرکات بدن تأثیرگذار است.

اسکندری به دیگر روش‌های برقراری ارتباط مؤثر اشاره کرد و عنوان داشت: تحسین و تشویق، پیگیری مشکلات مردم، ملاک قرار ندادن ظاهر افراد در شخصیت آنان و احترام به آنان از دیگر مهارت‌های برقراری ارتباط به شمار می‌رود که با توجه به این مسائل، صمیمیت به وجود می‌آید.

 در جنگ و مراسم اختتامیه این اردوی فرهنگی تفریحی که امام جمعه چناران نیز حضور داشت، در حضور خانواده ائمه جماعات، انیمیشن راشل کوری اکران شد و برای فرزندان و همسران امامان جماعت مسابقاتی برگزار شد.

    بیان دیدگاه