مسجدی در تراز نظام؛ از رسیدگی به پاکبان‌ها تا گشایش اقتصادی برای زنان سرپرست خانوار

مسجدالرضا# یکی از مساجد فعالی است که سمت و سوی فعالیت‌ها و برنامه‌هایش رنگ و بوی اجتماعی، مذهبی و فرهنگی دارد. این مسجد با حمایت از پاکبان‌ها و گره‌گشایی از زنان سرپرست خانوار توانسته در تراز نظام و برقرار عمل کند.

IMG23165556.jpg
2021-09-30 10:00:00

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان،مسجد الرضا# در سال 1353 توسط مرحوم حاج «اکبر تکیه ای» خیابان18 متری تختی محله نازی آباد تأسیس شد و شهروندان محله با کمک‌های مالی خود در ساخت این مکان مذهبی سنگ تمام گذاشتند. در تاریخچه پرافتخار این مسجد ذکر شده که در زمان ساخت این مسجد، همه مردم اعم از زن و مرد، پیر و جوان، کاسب و بازاری پای کارآمده بودند و هرکسی به هر نحو گوشه‌ای از کار را بر عهده گرفت تا این محله صاحب یک مسجد شود و بتوانند در آن ضمن عبادت و راز و نیاز، برای حل مشکلات و گرفتاری‌های همدیگر و محل زندگی‌شان آستین بالا بزنند. به همین جهت اهالی این محله برای بالا رفتن هر خشت و آجر این مسجد تلاش های فراوانی کردند.

 

مسجد الرضا# تنها مسجد خیابان 18 متری تختی است که با اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی، شهروندان بسیاری را به  این مسجد جذب کرده است. حجت‌الاسلام «مهدی کاشی» از 7 سال قبل امام جماعت این مسجد است و تمام دغدغه اش این  بوده است که مسجد الرضا# به عنوان یکی از مساجد فعال و الگو در این منطقه شناخته شود و مسجد مکانی برای تربیت و کادرسازی نیروهای خبره و توانمند برای آینده انقلاب و نظام به شمار آید. به همین جهت  سعی شده است که از همان سنین کودکی برای حضور همه  اقشار و گروههای سنی در مسجد برنامه ریزی صورت گیرد.

 

حجت الاسلام «مهدی کاشی» در  گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به رویکردها و برنامه های مسجد الرضا# در طول سالهای گذشته گفت: مسجد الرضا# با ایجاد کانون فرهنگی هنری، دارالقرآن با فعالیت در حفظ، روخوانی و روان خوانی و تفسیر قرآن کریم، برگزاری سلسله جلسات صحیفه شناسی و دوره های نهج البلاغه و ایجاد باشگاه ورزشی رزمی برای کودکان، نوجوانان و جوانان کلاس برگزار می کند.

 

یکی از رویکردهای مسجد تربیت حافظ قرآن در مسجد است، به گفته امام جماعت مسجد الرضا# واقع در خیابان 18 متری تختی، تاکنون توانسته ایم 20 خافظ قرآن کریم نوجوان تربیت کنیم تا انس با قرآن کریم میان کودکان و نوجوانان مورد توجه قرار گیرد و قرآن کریم مهجور نماند، ضمن اینکه یکی از طرح هایی که در مسجد مورد توجه قرار گرفته است، طرح تلاوت نور  بوده است که هر شب بعد از نماز جماعت یک صفحه از  قرآن کریم قرائت می شود.

 

 

 تهیه جهیزیه برای20 زوج

 این مسجد در زمینه امور خیریه هم پیشتاز بوده و در موضوعاتی همچون تهیه دارو و هزینه درمان، جهیزیه نوعروسان، تهیه و توزیع ارزاق و ارائه وام قرض‌الحسنه برنامه‌های خیرخواهانه زیادی انجام داده که همه بودجه آن توسط نمازگزاران مسجد و خیّران محله تأمین شده است. حجت الاسلام کاشی با اشاره به اینکه 100 خانواده نیازمند تحت حمایت های خیریه مسجد الرضا# قرار دارند، بیان کرد: تلاش کرده ایم که در این مسجد با راه اندازی مرکز نیکوکاری، انفاقها و کمک های مردمی را سازماندهی کنیم و با همکاری کمیته امداد امام خمینی^ نیازمندان محله را شناسایی و به آنها خدمت رسانی نماییم. به طوری که  از ابتدای سال تاکنون برای 20 جوان در شرف ازدواج جهیزیه و اقلام ضروری برای شروع زندگی مشترک  تهیه نمودیم.

 

وی خاطر نشان کرد: به منظور ارایه خدمات درمانی هم تفاهم نامه ای با درمانگاه یاس به امضا رساندیم تا برای بیماران نیازمندی که از سوی مسجد معرفی می شوند، برای درمانشان تخفیفات لازم ارایه شود.

 

 فرصتی برای اشتغال آفرینی

 

امام جماعت مسجد الرضا# افزود:در طول این سال‌ها مسجد الرضا# در زمینه فعالیت‌های اقتصادی مانند راه‌اندازی تولیدی پوشاک زنانه و بچگانه هم فعالیت دارد و از این طریق توانسته به نوعی فرصت اشتغالزایی برای بانوان سرپرست خانوار را فراهم کند که از این طریق 40 نفر صاحب شغل شده اند.

 

 

 

خانواده فاطمی

یکی دیگر از برنامه هایی که در این مسجد مورد توجه قرار می گیرد فعالیت های فرهنگی و ارایه مشاوره های خانواده، تحصیلی و حقوقی در مسجد است،حجت الاسلام کاشی تصریح کرد: با ارایه این مشاوره ها درمسجد، دغدغه ها و مشکلات اهالی محله که به این مسجد مراجعه می کنند، را رصد می کنیم  و بر اساس مشکلات و ذغدغه هایی که اهالی محله دارند برای آنها برنامه ها و جلسات آموزشی برگزار می کنیم، به عنوان مثال ما با مراجعاتی که خانواده ها برای مشاوره به ما داشته اند،متوجه شدیم،بیشترین آسیب ها و مشکلات اهالی محله در  زمینه اعتیاد اعضا یا سرپرست خانواده و طلاق است به همین جهت درصدد بر آمدیم که در مسجد سلسله جلسات «خانواده فاطمی» برگزار کنیم و با ارایه سبک زندگی فاطمی بخشی از معضلات موجود در محله را برطرف کنیم.

 

تقدیر از پاکبان ها/ کمک دو میلیاردی به اقشار محروم

 

 سمت و سوی فعالیت‌ها و برنامه‌های این مسجد رنگ و بوی اجتماعی و فرهنگی هم دارد و به خوبی نشان داده که مسجد در کنار برگزاری نمازجماعت و برنامه‌های مذهبی می‌تواند کارکردهای دیگری هم داشته باشد.پس از شیوع بیماری کرونا مسجد الرضا# نیز تلاش کرد، بخشی از مشکلات خانواده هایی که در این شرایط متضرر شدند، را برطرف کند، به همین جهت در این بحران 380 خانواده نیازمند تحت حمایت های خیریه این مسجد قرار گرفت،امام جماعت مسجد الرضا# با اشاره به اینکه در طول بحران کرونا بیش از دو میلیارد کمک با همکاری نهادهایی همچون بسیج و سپاه به کارگران فصلی و اقشار محروم صورت گرفت،گفت: در برنامه ای که به همت این مسجد برگزار شد و برای اولین بار توسط  مسجد ما کلید خورد، از 85 پاکبان منطقه تقدیر به عمل ‌آمد و ضمن اهدای غذای زیارتی امام رضا# به آنها توسط خادمین حرم امام رضا#، بسته های معیشتی و کارت هدیه به آنها اهدا  گردید.

 

 

 

 

وی افزود: این افراد به واسطه مسئولیت و وظیفه‌ای که دارند، با انواع آلودگی‌ها و بیماری‌ها مواجه اند، به‌ویژه اینکه از زمان شیوع ویروس کرونا زحمت کارشان چندبرابر شده است، بنابراین لازم دیدیم که  از این طریق در شرایط کرونایی که رعایت بهداشت عمومی حرف اول را می‌زند، پاکبان‌ها که وظیفه پاکیزگی و نظافت شهر را برعهده دارند و در معرض خطر و آسیب بیشتری قرار دارند و گمنام هستند و متأسفانه کمتر اتفاق می‌افتد که از آنها یادی شود را مورد تقدیر قرار دهیم. 

 

 ترویج فرهنگ حسینی در مراسم های عزداری محرم و صفر

 

 برگزاری مراسم عزاداری  در این مسجد با رویکرد ترویج فرهنگ حسینی همواره مورد توجه بوده است و امام جماعت مسجد الرضا# همواره این  دغدغه را داشته است که در مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین # فقط عزاداری مختص به زنجیر زنی و سینه زنی و استفاده از طبل نباشد، بلکه برنامه عزاداری مسجد به سمتی سوق یابد که فرهنگ حسینی یعنی وفا، ایثار، گذشت و تعهد امام حسین# و یارانش را به جوانان یادآور شد، تا فرهنگ واقعه کربلا و رفتار و ایمان و آزادگی امام حسین# در جامعه فراگیر شود، در همین راستا  امام جماعت مسجد الرضا# گفت: ما در عزاداری ایام محرم در سالهای گذشته غرفه ای که به نام تربیت یافتگان عاشورایی نامگذاری شده است را برپا نمودیم و سعی کردیم تا از فضایی در امتداد عاشورایی بودن تا شهدا دفاع مقدس شبیه نمایی کنیم، به عنوان مثال در این غرفه ماکت شهید ابراهیم همت که در حال وضو گرفتن نصب شده و در مقابلش شهید محسن حججی و ماکت حضرت عباس# و عکس حرم حضرت زینب> قرار  دادیم و هدف از این کار این بوده که بگوییم ، حضرت عباس# مدافع خانواده اهل بیت # و شهید همت و شهید حججی شهدا بعدی دفاع مقدس ومدافع حرم بوده اند.


 

 وی گفت: در غرفه دیگری نیز فعالیت های قرآنی را با رعایت پروتکل های بهداشتی برپا کردیم و برای کودکان 6 یا 7 ساله که قرآن می خواندند و هدایایی اهدا و روحانیون نیز به سوالات شرعی و اعتقادی مردم پاسخ می دادند.

 

    بیان دیدگاه