برگزاری همایش فصلی ائمه جماعات

مسجد، سنگر خدمتگزاری به مردم است

مقام معظم رهبری واقعاً آن‌قدر ویژگی و برجستگی دارد که توانستند بعد از امام راحل(قد) این کشتی را در این دریای پرتلاطم زندگی کشتی‌بانی کنند؛ پشتیبانی و حمایت از ایشان یک وظیفه دینی است؛ ما ایشان را نایب امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) می‌دانیم و باید از ایشان پشتیبانی کنیم.

برگزاری همایش فصلی ائمه جماعات.jpg
2014-09-03 10:00:00
مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان

به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان، ترنم عطر ولایت در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر علی بن موسی‌الرضا@ به مشام می‌رسد و قطره‌های اشک ارادت بر گونه مریدان طریقش خودنمایی می‌کند؛ دهه کرامت، مجالی دوباره برای اجتماع سربازان حضرتش در مشهدالرضا دست داد تا خادمان خانه خدا در آستانه میلاد حجت هشتم بار دیگر عزم خود برای خدمت به مخلوق را نشان دهند.

همزمان با دهه کرامت و میلاد امام رئوف، همایش فصلی ائمه جماعات، دبیران هیأت امناء و فعالان فرهنگی مساجد مشهدمقدس با حضور حضرت آیت‌الله العظمی نوری همدانی، نورانی کننده محفل علمایی امور مساجد بود و ایشان با رهنمودهای خود ذهن تشنه ائمه جماعات را سیر آب کردند.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی  در این همایش که در حسینیه امام رضا# برگزار شد با تبریک دهه کرامت، حضور در جمع ائمه جماعات را توفیق خود دانست و گفت: ما در عرصه فعالیت‌های اجتماعی سه وظیفه‌داریم که اولین آن، وظیفه فرهنگی است.

وی بابیان حدیثی از پیامبر@ که فرمودند :«خداوند به هرکه بخواهد خیر و سعادت عنایت کند او را در دین فقیه می‌گرداند»، ادامه داد: وظیفه دوم ما در این موقعیت، حرکت در جبهه خدمت به مردم و سومین وظیفه نیز در جبهه مبارزه با دشمنان اسلام است.

این مرجع عالی‌قدر ضمن بیان این مطلب که در اسلام هیچ قشری به‌اندازه قشر فقیه و عالم دارای عظمت نیست، عنوان داشت: تکریم، تجلیل و تمجیدی که از قشر علما به‌عمل‌آمده از هیچ قشری به عمل نیامده اما در مقابل نیز وظیفه علما از تمام قشرها بالاتر است.

الزامات معرفتی یک فقیه

وی به بیان الزامات معرفتی یک فقیه پرداخت و اظهار داشت: کسی که می‌خواهد فقیه باشد باید ابتدا معارف اعتقادی را فرابگیرد همان‌طور که قسمت بزرگی از فرهنگ و معارف اهل‌بیت , درباره فرهنگ و معارف اعتقادی است؛ زمینه دوم، معارف عبادی است؛ سوم معارف اخلاقی که مربوط به روحیات و علم اخلاق است و چهارمین مورد، معارف اقتصادی است؛

آیت‌الله نوری همدانی ادامه داد: معارف مدنی،پنجمین موردی است که یک فقیه باید نسبت به آن علم داشته باشد که  مربوط به معاشرت انسان با کل مردم از خانواده تا هم‌وطن و هم دین است؛ ششمین موضوع، معارف فرهنگی و هفتمین معرفت، معارف سیاسی است، اسلام باید سیاست جامعه را مقرر کند که درواقع همان امربه‌معروف و نهی از منکر است.

وی، مورد هشتم را معارف حکومتی عنوان کرد و گفت: مسلماً در اسلام حکومت جزء معارف اسلامی است که از آغاز بوده و شامل قانون اساسی اسلام است؛ نهم معارف قضایی و دهم نیز معارف جهادی  است، جهادی که به‌جز جنگ است؛ ما باید در این ده معرفت آگاه باشیم، بشناسیم و بشناسانیم.

این مرجع تقلید اضافه کرد: دین ما این وظیفه را تفهیم می‌کند که ما اول جبهه فرهنگ را تقویت کنیم؛ تعلیم، تربیت و تدرّس که وظیفه ما است باید در جمع‌های علمی قوی باشد؛ حضرت فاطمه> می‌فرمایند: «در روز قیامت هرکس علمش بیشتر است و زحمت بیشتر کشیده و به‌تناسب علمش، خدمت بیشتری انجام داده، به‌تناسب این زحمت از پاداش بیشتری نزد خداوند برخوردار است».

وی، مشهد را مرکز علم، فقه، تعلیم و تدریس دانست و ابراز داشت: ما هیچ‌گاه نباید از کتاب، قلم، بیان و تعلیم جدا باشیم، این اولین وظیفه ماست، امروز دنیا از دست ما جواب می‌خواهد، مشکلاتی بر دنیا حاکم است که حتی در اروپا و آمریکا که مشکل آن‌ها اقتصادی است نیز از اسلام پاسخ می‌خواهند زیرا اسلام پاسخگو به همه مشکلات در همه زمان‌هاست.

علم و تحصیلات روحانی باید وسیله خدمت به مردم باشد

آیت‌الله نوری همدانی، مسئله خدمت و حضور اجتماعی را دیگر لازمه کار در مساجد عنوان کرد و بیان داشت: علم و تحصیلات ما باید وسیله خدمت باشد؛ ائمه محترم جماعات در مسجد خودشان وظیفه سنگینی دارند که این سنگر، سنگر خدمتگزاری در برابر مردم است، با مردم زیستن و مردمی زیستن؛ برخورد مهربانانه، ارشاد و تربیت نیز باید بر اساس این وظیفه انجام شود.

وی ادامه داد: علما متکفل ایتام اهل‌بیت, در زمان غیبت امام زمان$ هستند، سرنوشت مردم به دست آنان سپرده‌شده و باید به آنان خدمات دهید، هم خدمات مادی و هم خدمات معنوی از تمام جهت.

استاد عالی حوزه علمیه بابیان این‌که باید فکر مردم باشیم نه فکر تشریفات زندگی خودمان، عنوان داشت: در جلسه‌ای که چهار شهید محراب حضور داشتند، آیت‌الله مدنی صحبت کردند و گفتند: «دشمن دیگر بر ما مسلط نیست و ما می‌توانیم دین را گسترش دهیم اما من از یک‌چیز می‌ترسم، این‌که تلاش ما در رسیدگی به دنیایمان باشد»؛ هرقدر مردمی زندگی کنیم و مردمی باشیم بیشتر می‌توانیم خدمت کنیم.

وی با اشاره به این‌که مساجد سنگری است که در اختیار شما قرارگرفته است، عنوان داشت: مساجدی که در اختیار شماست یک سنگر است، با مردم بااخلاق خوب برخورد کردن، شناخت مردم در همسایگی مسجد، رفع مشکلات آنان و جذب مردم در مسجد توسط بسیج که اتفاق خوبی است، از وظایف امام جماعت  در مسجد است.

آیت‌الله نوری همدانی به سخن مقام معظم رهبری که می‌فرمایند: «امام جماعت رئیس و مدیر مسجد است» اشاره کرد و گفت: مسجد باید مرکزی برای جذب جوانان و مردم باشد که هرچه خدمت ما بیشتر شود، درنتیجه اخلاص شما به وجود می‌آید.

نماز شب، رمز موفقیت فقیه

وی ادامه داد: علمای بزرگ ما که موفق بودند درنتیجه توجه به خدا، عبادت و اخلاص و نماز شب بوده است، سید بحر العلوم به کسی که نماز شب نمی‌خواند درس نمی‌داد، درواقع این سیره علما و صلحاست؛ شما علما باید به موضوع تهجد و نماز شب توجه داشته باشید که موفقیت شما درگرو همین امر است.

این مرجع عالی‌قدر تقلید بابیان این‌که ما باید علم و امکانات خود را وسیله خدمت به مردم قرار دهیم، اظهار داشت: این مردم هستند که شهید داده‌اند، باید این مردمی در برابر شما اطاعت و اخلاق دارند را باید همیشه درصحنه نگه‌داریم، در هیچ کجای دنیا مثل ایران امنیت وجود ندارد چراکه در ایران ولایت‌فقیه حاکم است.

وی یادآور شد: مردم با شما و در کنار شما هستند و دلیل قدرت و عظمت ایران نیز همین امر است؛ باید برخورد، اخلاق و معاشرت با این مردم را به‌خوبی انجام داد.

وی ادامه داد: علما همیشه باید سه چیز را مطالعه کنند، اول صحیفه نور، آشنا بودن با این چیدمان باعث می‌شود که بفهمیم یک فقیه چگونه از اسلام برداشت کرده، چه فرهنگی داشته و چه عملی انجام داده که توانسته این‌قدر موفق شود؛ هیچ عالمی به‌اندازه امام راحل در دنیا اثرگذار نبوده، باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد که بتواند این‌قدر اثرگذار باشد.

کتب شناخت شرایط معاصر باید کتب بالینی باشد

این استاد درس خارج، دومین کتاب را دفتر تبیان عنوان کرد و اضافه کرد: یکی مباحث طرح‌شده در این کتاب شیطان بزرگ آمریکا است، یکی سپاه پاسداران، یکی حوزه‌های علمیه و یکی تاریخ معاصر است که باید کتاب‌های بالینی ما باشد؛ سومین کتاب نیز وصیت‌نامه امام است، شناخت امام از این نظر که چگونه پس‌ازاین که توانست در برابر استکبار جهانی شرق و غرب آن روز بایستد و یک رژیم 2500 ساله را سرنگون کند و هشت سال جنگ تحمیلی را پشت سر بگذارد، چنین نظامی را به یادگار بگذارد.

وی به درک صحیح امام خمینی(قد) از شرایط آن رو دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: خداوند هر پیغمبری را برانگیخت در یکدست کتاب هدایت و در دست دیگر ابزار جهاد قرار داد، حضرت موسی تورات دارد و در دستی هم عصا، پیغمبر ما نیز در یکدست قران و در دست دیگر شمشیر،  حضرت امیر در یکدست نهج‌البلاغه و در  دست دیگر شمشیر که این نشان از روحیه جهاد است.

آیت‌الله نوری همدانی به تلاش همه‌جانبه دشمن برای حذف اسلام ناب اشاره و تصریح کرد: دشمنان در کمین اسلام هستند، می‌گفتند اسلام برای 14 قرن پیش‌ازاین است و پاسخگوی نیازهای امروز نیست، می‌گفتند دین از سیاست جداست و نگاه  اسلام به زنان نگاه مناسبی نیست تا زنان را از اسلام دور کنند؛ می‌گفتند دین طرفدار اغنیاست اما امام آمد و اسلام را به میدان آورد، اسلام نابی که امروز تمام مستکبران قدرت خود را در مقابل آن تجهیز کرده‌اند.

وی یادآور شد: امروز حرکت‌هایی را در تمام دنیا می‌بینند، هم در اروپا؛ هم آمریکا و هم کشورهای اسلامی که کل مستضعفانی که زیر سلطه مستکبران بوده‌اند متحد شده‌اند و حرکت را آغاز کرده‌اند.

علما مرزبانان دل مردم هستند

این مرجع عالی‌قدر تشیع اضافه کرد: تلاش آنان این است که این حرکت‌ها را بی‌اثر کنند؛ امام صادق # می‌فرماید: « عُلَماءُ شیعَتِنا مُرابِطونَ فِی الثَّغرِ الّذی یَلی إبلیسَ و عَفاریتَهُ ، یَمنَعونَهُم عَنِ الخُروجِ عَلى ضُعَفاءِ شیعَتِنا ، و عَن أن یَتَسَلَّطَ عَلَیهِم إبلیسُ و شیعَتُهُ»؛ شما مرزبانانی هستید، ارتش و سپاه مرز آبی‌خاکی و هوایی را دارند ولی شما در برابر سیاست و فرهنگ بیگانه مرزبان هستید؛ شما مرزبان دل مردم هستید؛ امروز میلیون‌ها انسان را با پیشرفت علوم و فنون استخدام کرده‌اند برای کوبیدن شیعه و اسلام ناب، شما باید در همان سنگر، فرهنگ جهاد و شهادت را به‌گونه‌ای در میان مردم ایجاد کنید که مردم همیشه آماده باشند.

مشهد شهری پیشرو در علم و عمل

وی، مشهد را شهری غنی ازنظر علمی و عملی در مسیر انقلاب عنوان کرد و تصریح کرد: مشهد در آن روز از قم قوی‌تر بود و امروز نیز همان مشهد است و باید برای حفظ اسلام همه تلاش کنند؛ علما همان‌طور که در عرصه قلم و علم قهرمان بودند، در عرصه مبارزه نیز مقاوم هستند؛ تمام این سایت‌هایی که به شیعه و رهبران و بزرگان ما توهین می‌کنند، از جانب وهابیت است که با منابع مالی کشورهایی همچون قطر، عربستان سعودی و بحرین برای کوبیدن انقلاب تلاش می‌کنند.

آیت‌الله نوری همدانی بابیان این‌که باید باهم وحدت داشته باشید و حوزه‌ها را در کنار هم حفظ کنید، عنوان داشت: ما از اول این‌طور بودیم و پشتیبان ما هم امام عصر$ بوده‌اند، عقیده امام(قد) این بوده که این انقلاب زمینه‌ساز ظهور حضرت عصر7 بوده؛ این افتخار ماست  و با این عقیده صحبت می‌کنیم و تبلیغ می‌کنیم؛ مستضعفان باید متشکل شوند، با این دید به این انقلاب بنگریم که این انقلاب انتظار ظهور است، انتظار ما نه‌تنها آل یاسین و دعای عهد خواندن است بلکه باید برای ظهور عملی انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری واقعاً آن‌قدر ویژگی و برجستگی دارد که توانستند بعد از امام راحل(قد) این کشتی را در این دریای پرتلاطم زندگی کشتی بانی کنند؛ پشتیبانی و حمایت از ایشان یک وظیفه دینی است؛ ما ایشان را نایب امام عصر$ می‌دانیم و باید از ایشان پشتیبانی کنیم.

پیش از سخنرانی آیت‌الله نوری همدانی، حجت‌الاسلام حسین حائری، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان بابیان این‌که استان خراسان همیشه از نور امام هشتم# بهره‌مند بوده است، گفت: خراسان، در طول تاریخ و به‌ویژه در قرن گذشته پیشتاز علم و هدایت نورانی علم بوده است.

وی ادامه داد: عزیزانی که افتخار دارند در سنگر مسجد پل ارتباط بین مخلوق و خالق هستند، دل‌های منور مؤمنین و مؤمنات را در نماز عشق به زیارت حق می‌برند.

روحیه جوانی و بی‌اعتنایی به ذخایر دنیوی روحانیت مشهدمقدس، در کشور ممتاز است.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان اظهار داشت: ائمه جماعت ما که از انوار تابناک حوزه علمیه بهره‌مند بودند در سنگر مساجد خدمت می‌کنند؛ بیش از 1450 مسجد در مشهدمقدس داریم که بیش از 1300 مسجد آباد و نماز جماعت در آن اقامه می‌شود؛ روحانیت معظم مشهدمقدس به‌عنوان بی‌اعتنایی به ذخایر دنیا، داشتن روحیه جوانی و همت برای رونق بخشیدن به مسجد و پایگاه علم، ممتاز در کشور شده‌اند.

وی به لزوم ارتباط جوانان با مشهدمقدس اشاره کرد و گفت: برای رونق بخشیدن به مساجد هرچه می‌توانید در مسیر ارتباط با جوانان تلاش کنید.

حجت‌الاسلام حائری در خصوص برنامه‌های انجام‌شده از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، عنوان داشت: برگزاری نمایشگاه  قرآن و عترت در ماه مبارک رمضان و نمایشگاه هفته جهانی مساجد، فعالیت‌های اخیر این مرکز به شمار می‌رود که پاسخ خوبی داد و معرف خوبی برای پایگاه‌های فرهنگی مساجد شد.


سایر رسانه‌ها:

خبرگزاری ایکنا؛ خبرگزاری فارس؛ خبرگزاری تسنیم؛ خبرگزاری رسا؛ عصر ایران؛ روزنامه خراسان؛ . 

    بیان دیدگاه