همایشهای شهرستانهای طبس، بشرویه، فردوس، سرایان، قاین و بیرجند

برگزاری همایشهای فعالان مساجد شهرستانهای استان خراسان جنوبی
همایشهای شهرستانهای طبس، بشرویه، فردوس، سرایان، قاین و بیرجند.jpg
2014-08-20 10:00:00

به گزارش روابط عمومی مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان، همایش فعالان مساجد شهرستانهای طبس، بشرویه، فردوس، سرایان، قائن و بیرجند از تاریخ 29  تا 31 مردادماه برگزار شد.

در این همایش مدیر مرکز با تبیین جایگاه مساجد اظهار داشت: دولت‌ها، آنگونه که می‌بایستی به امور مساجد رسیدگی نمایند به وظایف خود عمل نکرده‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین حائری مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با اشاره به مدیریت مسجد و ادراه این نهاد مقّدس گفت: توفیق خدمت به مساجد نعمت معنوی از جانب خداوند متعال است که باید قدردان نعمات الهی باشیم و شکر این  نعمت را تنها به وسیله زبان که پائین ترین مرتبه شکر گذاری است انجام ندهیم بلکه با بالاترین مرتبه شکر نعمت که استفاده بهینه از نعمت است این شکرگزاری را انجام بدهیم.

وی اولین شرط رسیدن به اهداف والا در مساجد، مسئولیت پذیری در انجام وظیفه در خدمت به مساجد است دانست و اظهار داشت: باید برای کار در مسجد و مدیریت این نهاد مقّدس وقت بگذاریم.

نامبرده ادامه داد: همچنین در مرحله اول امام جماعت باید امام باشد و تنها پیش نماز نباشد بلکه مشکلات مسجد درصورتی حل می شود  که امام مسجد پیشوا باشد و تنها به خواندن نماز اکتفا نکند و در سایر امورات مسجد نیز همکاری لازم را داشته باشد.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان، مسجد را قلب محله دانست و تصریح کرد: این قلب های محله اگر درست فعالیت کنند دین و  دینداری را به تمام محله پمپاژ می کنند و اگر ضعیف باشد فعالیت ها به خوبی در محله نشر پیدا نمی کند، لذا باید مسجد مانند یک قلب جوان، به کل محله فعالیت های فرهنگی را نشر دهد که این مهم با برنامه ریزی و مدیریت صحیح در مسجد تحقق پیدا می کند.

حجت الاسلام والمسلمین حائری در ادامه اظهار داشت: ما وظیفه داریم که مسجد را برای مردم آنگونه آماده کنیم که مومن در مسجد به قدری امنیت داشته باشد که نخواهد آن را ترک کند چراکه خانه مومن در درجه اول مسجد است. (المومن فی المسجد کالسمک فی الماء و المنافق فی المسجد کالطیر فی القفس)

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان یکی از مهمترین معانی ناامنی در مسجد، اختلاف بین مدیران و فعالان مسجد دانست و افزود: اگر مسجدی اختلاف داشته باشد مهمترین پیام ناامنی برای مردم است لذا مراجعه مردم به مسجد کاهش می یابد.

وی با شاره به معنای امنیت در فضای مسجد که یک بحث مهم قرآنی است اظهار داشت: این مهم را بایستی همواره مدنظر داشته باشیم و ابعاد آن را در نظر گرفته و برای آن برنامه ریزی نمائیم.

حجت الاسلام حائری از خدام مساجد و افراد تأثیر گذار در مسجد خواستند تا سه مطلب را مدنظر قرار دهند و افزود: بحث اختلاف را جدی بگیرید که سمی خطرناک برای مسجد است و بر بهداشت و نظافت مسجد نیز تأکید کرده و افزودن: باید مسجد بسیار تمیز باشد چراکه برای مردم بخصوص جوانان این امر مهم است و مورد دیگر بحث زیبایی مساجد است همانطور که زیباترین مساجد مایه افتخار هستند. همچون مسجد گوهرشاد که از قدیم الایام  این مسجد زیباترین مکان بوده و عالیترین مصالح را داشته و ساختی زیبا نیز داشته وهم اکنون نیز میراثی ماندگار است لذا باید به این مهم بیشترین توجه را داشته باشیم چراکه مساجد خانه خداست و خدا زیبایی را دوست دارد.

وی برپایی نماز صبح را در مساجد مورد تأکید قرار داد و افزود: اقامه نماز صبح در مساجد نیز به فرهنگ سازی نیازمند است که در راستای این امر الهی باید درب مساجد صبحها باز و اذان از مأذنه مساجد پخش شود، چراکه اذان حق خداست و باید با صدای مناسب پخش شود تا به گوش مردم برسد.

حجت الاسلام حائری تاکید کرد غیر از اذان برنامه دیگری از بلندگوی بیرونی مسجد نباید پخش بشود چرا که این کار مردم آزاری است و موجب بی اعتنایی مردم به مسجد می شود، و قرآن چند دقیقه قبل از اذان می تواند پخش شود و این امر باید کنترل شود.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان در مسائل مالی در فضای مسجد نیز اشاره کرده و اظهار داشت مسجد و کار فرهنگی در مساجد نیازمند بودجه است و اصل قضیه این است که مردم باید مسجد بسازند و آن را اداره کنند و دین مردم توسط خود مردم باید اداره شود، لذا برای اداره مسجد باید به سراغ خیرین و مردم برویم، در خصوص شهرکهایی که تازه تاسیس می شوند، از مسؤلین ساختو سازها درخواست نمود در شهرکهایی که درحال ساخت و ساز می باشند باید برای مسجد مکانی را درنظر گرفته با همکاری ادراه کل اوقاف و امور خیرین مسجد ساز اقدام لازم معمول گردد.

    بیان دیدگاه