مسجد و مجتمع فرهنگی چهارده معصوم علیهمالسلام در قاسمآباد مشهد، در ماه مبارک رمضان برنامهای ویژه نوجوانان و جوانان با عنوان «زندگی با قرآن» برگزار میکند.
این برنامه شامل جلسه تفسیر قرآن کریم بوده و هر شب ساعت 21 در مسجد برگزار میشود.
رتبه اول برگزاری اعتکاف در کل کشور به خراسان رضوی اختصاص یافت
کسب عنوان نخست در برگزاری مراسم اعتکاف در کشور، با حضور 140231 معتکف در 1518 مسجد استانهای خراسان
حجتالاسلام امیرحسین احمدنیا، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان در گفتگو با روابط عمومی این مرکز پیرامون کسب عنوان نخست در برگزاری مراسم اعتکاف در کشور گفت: مراسم معنوی اعتکاف رجبیه در سال جاری با حضور 140231 نفر در 1518 مسجد استانهای خراسان برگزار شد. این مراسم که هرسال در ایامالبیض ماه رجب و 23 الی 25 ماه مبارک رمضان در مساجد برگزار میشود، یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی مذهبی در کشور است.
وی افزود: امسال در استان خراسان رضوی، 990 مسجد میزبان 96470 نفر از معتکفان بودند و در استان خراسان جنوبی نیز مراسم اعتکاف در 333 مسجد برگزار شد که 27415 نفر از مردم این استان در آن شرکت داشتند. همچنین در استان خراسان شمالی نیز 159 مسجد در این ایام میزبان 16346 نفر از معتکفان بودند.
حجتالاسلام امیرحسین احمدنیا افزود: مراسم معنوی اعتکاف به مومنان این فرصت را میدهد تا در فضای معنوی و آرام، ارتباط خود را با خداوند متعال تقویت کنند. این آیین عبادی هر ساله در مساجد برگزار میشود، برای بسیاری از شرکتکنندگان بهعنوان فرصتی برای خلوت با خدا، توبه و تقویت ایمان بهحساب میآید.
وی افزود: بر اساس بررسیها و مطالعات دینی و اجتماعی، رشد چشمگیر تعداد شرکتکنندگان در این مراسم در سالهای اخیر(بهویژه در میان جوانان و نوجوانان)، نشاندهنده افزایش معنویت و خودسازی در جامعۀ امروزی است. این موضوع بیانگر علاقه مردم به آموزه های دینی و معنوی در دنیای پرمشغله امروز است. بهویژه در دنیای مدرن که بهطور فزایندهای شاهد مشکلات اجتماعی و فرهنگی هستیم.
معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان گفت: یکی از برجسته ترین نکات در مراسم اعتکاف امسال، برگزاری اعتکافهای مادر و دختر، پدر و پسر و اعتکاف ویژه دانشآموزان و دانشجویان، با حضور پررنگ و پرشور جوانان و نوجوانان در مساجد بود. با توجه به این که نسل جوان در دنیای پرهیاهوی امروز ممکن است تحت تأثیر تبلیغات دشمن و تهاجم فرهنگی قرار گیرند، اجرای این نوع مراسمات آن هم در فضای معنوی و خاص مساجد، سبب تقویت باورهای دینی و ارزشهای اسلامی در بین جوانان و نوجوان می گردد.
وی خاطرنشان کرد: مراسم اعتکاف نهتنها بهعنوان یک برنامه عبادی و معنوی، بلکه بهعنوان یک پدیده فرهنگی و اجتماعی، تأثیرات مثبتی در جامعه دارد. این مراسم باعث تقویت روابط اجتماعی در میان معتکفان (بهویژه در مساجد محلهها)میشود و فرصت نابی برای ایجاد همدلی و وحدت میان مردم به وجود میآورد.
احمدنیا در پایان گفت: حضور بیش از 140 هزار نفر در 1518 مسجد، نشاندهنده جایگاه ویژه این آیین در زندگی دینی و اجتماعی مردم است. این مراسم نه تنها فرصتی برای معنویت فردی است، بلکه با ارائه محیطی برای عبادت، تفکر و تدبر در آموزههای دینی، تأثیرات مثبتی در تقویت روحیه دینی و اجتماعی جامعه دارد. با توجه به حضور چشمگیر جوانان در این مراسم، میتوانم بگویم که اعتکاف بهعنوان یک رویداد فرهنگی مذهبی میتواند نقشی اساسی در شکلدهی نسلها ایفا کند.