فرماندار بجنورد گفت: با تلاش های صورت گرفته توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی شاهد تحول در مساجد بجنورد هستیم و با اجرای طرح کوثر توسط این مرکز در مساجد حاشیه شهر بجنورد تقریبا 100 درصد مساجد دارای امام جماعت شده است.
طی گفتگویی با امام جماعت و مدیر مسجد جامع المهدی صورت گرفت
مسجد، محرابی برای نبرد با همه پلیدیهاست
امام جماعت مسجد جامع المهدی گفت: مسجد، پایگاه همه خوبیها و محرابی برای نبرد با همه پلیدیهاست؛ ازاینرو مسجد، به معنای عام محل انجام همه نوع عبادت است چه عبادتهای خاص از نماز و روزه و تلاوت قرآن و دعا و چه عبادتهای عام همچون خدمت به خلق و مبارزه با دشمنان و تعلیم و تربیت و...
بهگزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی، حجتالاسلام مشرفی، مدیر و امام جماعت مسجد جامع المهدی (بیرجند، مصلی) طی گفتوگویی در پاسخ به سؤالِ آیا مسجد فقط بعد عبادی دارد و محل عبادت است؟ گفت: به یک معنی بلی و به یک معنی خیر؛ اگر منظور از عبادت، عبادتهای محض مثل نماز و روزه و دعا باشد، خیر، اما اگر منظور از عبادت، عبادت به معنای عام کلمه باشد، آری.
وی افزود: پر واضح است که اسلام کاملترین دین است و برای ابعاد گوناگون زندگی بشر برنامه دارد و طبیعتا این برنامه باید در بستری طبیعی و اجتماعی تبیین و پیاده سازی شود و اسلام عزیز برای این منظور مسجد را تدبیر نموده است.
وی گفت: مسجد، کانون ارتباط مخلوق با خالق و محور پیاده سازی دستورات و احکام اسلامی در سطح جامعه است؛ ازاینرو پیشاپیش جماعت مؤمنین در نماز جماعت، امام جماعت با شرائط خاص قرار می گیرد.
امام جماعت مسجد المهدی تصریح کرد: ضمن اینکه نماز، (این فریضه بزرگ الهی) خود به ابعاد مختلف انسانی توجه دارد و انسان ساز است، اما بر اساس اسناد مسلّم اسلامی از قرآن و سنت نبوی، شئونات مختلف جامعه اسلامی از مسجد گسترش پیدا میکند؛ مسجد با ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، نظامی، تربیتی و ... مرتبط است و اگر به جایگاه رفیع و اصلی خود باز گردد میتواند جامعه را از بسیاری از آسیبها پیراسته نموده و به بسیاری از فضایل آراسته گرداند.
وی مهمترین عوامل این سرمایه عظیم را وجود دو عامل دانست و گفت: اول نگاه توحیدی و الهی حاکم بر سخت افزار و نرم افزار و کارگزاران و بهره برداران مسجد و دوم مردمی بودن و فراگیر بودن مسجد از جهت مشارکت عموم و آحاد جامعه اسلامی در بهرهبرداری و ایفای نقش در مسجد از اقشار، سلایق، سن و جنس مختلف.
مدیر مسجد جامع المهدی بیان کرد: از این رو، دو قاعده مهم جلب منفعت و دفع ضرر نیز علاوه بر قصد قربتی که با نگاه توحیدی در بین اهل مسجد حاکم است به فراهم نمودن منافع حداکثری مادی و معنوی و دفع ضررها و آسیبهای محدوده اطراف مسجد کمک میکند.
وی افزود: بنابراین مسجد، پایگاه همه خوبیها و محرابی برای نبرد با همه پلیدیهاست؛ ازاینرو مسجد، به معنای عام محل انجام همه نوع عبادت است چه عبادتهای خاص از نماز و روزه و تلاوت قرآن و دعا و چه عبادتهای عام همچون خدمت به خلق و مبارزه با دشمنان و تعلیم و تربیت و...