دهمین نشست دبیران مرکز رسیدگی به امور مساجد شهرستانهای استان خراسان شمالی در سالن جلسات این مرکز برگزار شد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان:
مسجد، کانون اصلی اسلام ناب در جامعه است
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی در مراسم تکریم و معارفه دبیر امور مساجد شهرستان سربیشه گفت: مسجد در شکلگیری جامعه اسلامی و حرکت به سمت تمدن اسلامی، محوریت دارد و کانون اصلی اسلام ناب در جامعه است.
به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی، حجتالاسلام مطهریمقدم، رئیس این مرکز در مراسم تکریم و معارفه دبیر امور مساجد شهرستان سربیشه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و هفته غرورآفرین دفاع مقدس اظهار داشت: مسجد در شکلگیری جامعه اسلامی و حرکت به سمت تمدن اسلامی، محوریت دارد و کانون اصلی اسلام ناب در جامعه است.
وی افزود: مسجد هویت دوگانه دارد، فرد و جامعه را به هم پیوند میدهد و دنیا و آخرت فرد و جامعه را به هم گره میزند. مسجد هویتی مردمی دارد و متعلق به آحاد مردم از طیفها، گروهها و سلایق مختلف است نه قشر و گروهی خاص.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی گفت: مسجد تراز اسلامی مبتنی بر مؤلفههای هویتی خود، از این ظرفیت برخوردار است که پایگاه همه کارهای نیک باشد.
حجتالاسلام مطهریمقدم تصریح کرد: از جمله مأموریتهای مسجد تراز میتوان به تربیت و انسانسازی، تعلیم و معرفتافزایی، روشنگری و بصیرت افزایی، ظلم سـتیزی و مقابله با دشـمن، مقاومت فرهنگی، فعالیتهای اجتماعی و جذب جوانان اشاره کرد که اگر این مأموریتها با محوریت امام جماعت شایسته به خوبی در مسجد انجام گیرد، میتواند فرد و جامعه را به تراز اسلامی برساند و زمینه ساز ایجاد تمدن اسلامی شود.
وی در پایان، به برشمردن محورهای مأموریتی مرکز رسیدگی به امور مساجد، پرداخت و اشاره کرد: محورهای مأموریتی این مرکز را میتوان در 8 مورد بیان کرد که عبارت است از: 1.تعیین شاخصهای صلاحیت و انتصاب امام جماعت برای مساجد استان و نظارت بر انتخاب سایر کارگزاران مساجد. 2.ایجاد سازوکارهای بین دستگاهی و تعامل با نهادها، دستگاهها و کنشگران مرتبط با مسجد در جهت هماهنگ سازی نقش ها و ارتباطات آنها با این نهاد مقدس. 3.طراحی و اجرای برنامه های آموزشی توجیهی برای ائمه جماعات و سایر کارگزاران مساجد. 4.شناسایی، تقویت و معرفی مساجد الگو و موفق و به اشتراکگذاری این الگوها برای ارتقای کیفی سایر مساجد. 5.حل اختلاف و رفع تعارضات احتمالی مرتبط با مسجد و رسیدگی به گزارشهای مردمی و بررسی آنها. 6.نظارت بر مساجد و عملکرد ائمه جماعات و کارگزان مساجد استان. 7.زمینهسازی برای شکلگیری شبکه مساجد بر اساس سطحبندی و ارتباط مساجد با یکدیگر و طراحی و هدایت عملیات یکپارچه و هماهنگ 8.تدوین نظام نامهها، شیوه نامهها و ارائه الگوهای برنامهای در زمینهی ایفای نقش مساجد در عرصههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی.