امام جماعت مسجد امام علی(ع) مشهد مقدس، از تهیه و تامین 50 سری لوازم التحریر برای نیازمندان حاشیه شهر توسط بانیان و خیران مسجد امام علی(علیه السلام) (بلوار فرامرز عباسی) در ایام آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد.
اهمیت روی خوش و مهربانی در امربهمعروف و نهیازمنکر
سخنران این هفته طرح شنبههای امربهمعروفی ساختمان محراب تصریح کرد: گاهی با عینک بدبینی به طرف مقابل خود نگاه میکنیم و با خشم، غضب و ناراحتی برخورد میکنیم، در صورتی که بنا به سفارش پیامبر اکرم@ خوشرفتاری و اخلاق باید سرلوحه تمام اعمال انسانها قرار داده شود و دو خصلت بداخلاقی و کینه و کدورت در مسلمانان نیست.
حجتالاسلام محمدرضا عباسی، سخنران این هفته طرح شنبههای امربهمعروفی که در ساختمان محراب برگزار شد، در ابتدای سخنان خود به این حدیث از امام جعفر صادق# اشاره کرد که میفرمایند: «لِأَهْلِ اَلْجَنَّةِ أَرْبَعُ عَلاَمَاتٍ وَجْهٌ مُنْبَسِطٌ وَ لِسَانٌ فَصِیحٌ لَطِیفٌ وَ قَلْبٌ رَحِیمٌ وَ یَدٌ مُعْطِیَةٌ.» (براى اهل بهشت چهار نشانه است: چهره گشاده، زبان گویا و لطیف، دل مهربان و دست بخشنده.)
وی افزود: طبق توصیه امام جعفر صادق# انسان باید با روی خوش و مهربان وارد میدان شود و در امربهمعروف و نهیازمنکر نیز این امر مسلما تأثیر بسزایی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: گاهی با عینک بدبینی به طرف مقابل خود نگاه میکنیم و با خشم، غضب و ناراحتی برخورد میکنیم، در صورتی که بنا به سفارش پیامبر اکرم@ نیز خوشرفتاری و اخلاق باید سرلوحه تمام اعمال انسانها قرار داده شود و دو خصلت بداخلاقی و کینه و کدورت در مسلمانان نیست.
حجتالاسلام عباسی، ادامه داد: برخی نیز بین دوستان و آشنایان خوشاخلاق هستند و در میان خانواده بداخلاق و بهانه بداخلاقی خود را هم خستگی عنوان میکنند، در حالی که باید خستگی را بیرون از خانه گذاشته و وارد خانواده شویم.
وی با بیان اینکه امام رضا# معروف به امام مهربانیها و امام رئوف هستند، گفت: از استاد فاطمینیا نقل شده که به زیارت امام رضا# آمده بودند که در صحن سقاخانه جوانی ایشان را دیده و درخواست پند و اندرز میکند؛ ایشان دست جوان را گرفته و مقابل ایوان طلا رو به مضجع شریف کرده و میگویند: صاحب این مضجع شریف امامی رئوف و مهربان است و شما از او سرمشق بگیر و عمل کن.
وی با اشاره به اینکه چرا باید دادگاههای خانواده و سایر دادگاهها شلوغ باشد، گفت: دلیل مشاجرات این است که انسان با یک لحظه عدم کنترل خشم و عصبانیت باعث کار اشتباهی میشود و حتی ممکن است مرتکب قتل نفس گردد.
حجتالاسلام عباسی، درباره جایگاه امربهمعروف و نهیازمنکر به این روایت از امام رضا# اشاره کرد که بهنقل از پیامبر پیامبر اکرم@ میفرمایند: «إِذا اُمـَّتى تَواکَلَتِ الْأَمـْرَ بِاْلمـَعْرُوفِ وَالنَّهىَ عَنِ الْمُنْکَرِ فَلْیَأْذَنوُا بِوِقاعٍ مِنَ اللّه» (هرگاه امّت من از انجام امربهمعروف و نهىازمنکر سرپیچى کنند و آن را به یکدیگر واگذار نمایند، گویا با خـداوند اعـلان جنگ دادهاند.) (وسائل الشیعه، ج11، ص394)
وی با تأکید بر اینکه باید جایگاه امربهمعروف و نهیازمنکر را جدی گرفت، گفت: نباید بیتفاوت باشیم یا فکر کنیم که تذکر ما جدی گرفته نمیشود، بلکه همچنان که دوست داریم خودمان بهشتی شویم، دست دیگران را هم بگیریم تا آنها نیز بهشتی شوند.