جلسهای دیگر از سلسله جلسات تحلیل مسائل روز با موضوع «تحلیلی از وضعیت منطقه و جبهه مقاومت» ویژه ائمه جماعت، اعضای هیئت امنا و فعالان مساجد مشهد و با سخنرانی حجت الاسلام سیدمحمدحسین راجی، در مسجد حجت بن الحسن علیه السلام، (مشهد، بلوار دلاوران) برگزار شد.
مساجد اندیشکده و محل تربیت نسل جوان مؤمن انقلابی است
امام جماعت مسجد رسولالله@ منطقه پنجتن مشهد گفت: مساجد، سنگر مناسبی برای برنامهریزی و تبیین و آگاهیبخشی خانواده و مکانی مناسب برای ایجاد اندیشکده و محل برنامهریزی برای تربیت افراد در دفاع از تهاجم فرهنگی و نظامی است.
حجتالاسلام علیرضا زهانی، امام جماعت مسجد رسول الله منطقه پنجتن مشهد در گفتوگو با خبرنگار روابطعمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان، بهمناسبت روز جهانی مسجد و ایام اربعین حسینی، ضمن اشاره به نقش و جایگاه مسجد در تربیت انسان تصریح کرد: در باب تبیین جایگاه مساجد در تربیت انسان ها، باید بدین نکته اهتمام داشت که مسجد سنگر بوده و عملا دارای کارکرد و نقش کلیدی در تربیت خانواده و نسل جوان است.
مسجد اندیشکده و محل برنامه ریزی تربیت نسل جوان مومن انقلابی است
حجت الاسلام زهانی با بیان این که سنگر محل دیدبانی و دفاع از افراد سنگر و جامعه است، خاطر نشان کرد: مساجد، سنگر مناسبی برای برنامه ریزی و تبیین و آگاه بخشی خانواده به خصوص جوان و نوجوان محله در مسائل روز است و مسجد مکانی مناسب برای ایجاد اندیشکده و محل برنامه ریزی برای تربیت افراد در دفاع از تهاجم فرهنگی و نظامی است.
امام جماعت مسجد رسول الله@ ادامه داد: مسلما در صورت نبودن یک مسجد تراز و مناسب انقلابی و بدون برنامه در تربیت افراد محله، جامعه و افراد در معرض انواع تهاجم فرهنگی و نظامی قرار می گیرند و آسیب پذیر می شوند.
وی با بیان این که با وجود مساجد بعنوان سنگر می توان آسان تر و کارآمدتر در برابر شبیخون و تهاجم فرهنگی و نظامی دشمنان برنامه ریزی و دفاع نمود، عنوان کرد: با وجود سنگر می توان نسبت به روشنگری جامعه و در نتیجه تربیت نسل نوجوان و جوان اقدام نمود و واکنش موثر و مناسب را در برابر شبیخون فرهنگی دشمنان داشت.
حجت الاسلام زهانی ضمن تبیین شاخصه های مسجد پویا گفت: مسجد فعال، مسجدی است که بتواند نوجوان و جوان جامعه را جذب و در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و نظامی تربیت و برای پویایی محله و شهر و همچنین دفاع از حریم دین و ولایت وارد میدان اجتماع کند و همچنین از این نیرو متخصص و فعال تربیت شده در مسجد استفاده کند.
امام جماعت مسجد رسول الله@ ادامه داد: مسجدی که نتواند جوان و نوجوان را جذب، آموزش و تربیت کند و نتواند از آنها استفاده کند، این مسجد، مسجد خاموش و مرده ای خواهد بود و برنامه های مشوق زیادی می توان برای جذب نوجوان و جوان به مسجد و تربیت و پرورش موثر آنان در کانون مساجد سراسر کشور ایجاد کرد.
وی به تبیین عوامل مشوق اشاره و ابراز کرد: این برنامه ها و مشوق ها برای انواع سنین از کودکان تا جوانان و خانواده است که می توان به ایجاد باشگاه های ورزشی و کتابخانه و همچنین هیئت های مذهبی، فرهنگی و کانون های جهادی در محیط مسجد ایجاد کرد و فضای رقابت برای جوان و نوجوانان با حمایت اهالی محله ایجاد نمود.
تلاش کنیم نسل جوان جذب مسجد شوند
حجت الاسلام زهانی با بیان این که می بایست تلاش نمود تا نوجوانان و جوانان هیجانات خود را در بیرق اهل بیت و در مسجد با مشارکت در برنامه های اجتماعی، فرهنگی، ورزشی ،آموزشی و جهادی تخلیه کنند، اظهار داشت: پیشنهاد من این است که برای ورود نوجوان و جوان به مسجد مقداری فضای روانی مسجد را آزاد بگذاریم تا نوجوان و جوان با خیال آسوده تری به مسجد جذب شوند، اگر بخواهیم سختگیری های گذشتگان را داشته باشیم، هیچ جوان و نوجوان رغبت به حضور در مسجد پیدا نمی کنند؛ بنابراین از این جهت می بایست فضای آزاد تری داشته باشیم تا این ها را جذب مسجد کنیم.
امام جماعت مسجد رسول الله@ افزود: با تربیت نیروی های جوان و نوجوان مسجدی می توان امر به معروف و نهی از منکر را در سطح محله و جامعه گسترش داد و نوجوان و جوان با تربیت درست ما می توانند در جامعه سالم و نقش افرین باشد ولی اگر این کودک،نوجوان و جوان به حال خودش رها کنیم، به فساد کشیده شده و برای جامعه مشکل ساز می شود.
وی ضمن تبیین راه حل برای حضور نسل جوان در مسجد تصریح کرد: مهمترین کار این است که خانواده ها را پای کار بیاوریم چون رکن اصلی هر جامعه خانواده است، خانواده سالم جامعه سالم را به همراه دارد و از این جهت باید برنامه ریزی خوبی داشته باشیم تا خانواده را درگیر مسائل فرهنگی، اجتماعی و آموزشی کنیم، تا بتوانند در مسئله تربیتی نوجوان و جوان محله فعالیت کنند و محله را خود خانواده ها دست گرفته و امر به معروف و نهی از منکر را در محله گسترش دهند.
تاکید بر حمایت جامعه از فلسطین و غزه در مساجد سراسر کشور
حجت الاسلام زهانی با بیان این که بحث غزه و فلسطین و مسائل منطقه ما مهم است و ما می توانیم با از بین بردن بی تفاوتی به مسائلی که در اطراف ما رخ می دهد، نسبت به موضوعات روز جهان نیز تبیین و اطلاع رسانی داشته باشیم، به بسترهای این اطلاع رسانی اشاره و ابراز کرد: به واقع می توان با برگزاری نمایشگاه ها و نشست های بصیرت افزایی و دانش افزایی میان خانواده ها و نوجوانان و جوانان، نقش و اهمیت جبهه مقاومت و مسائل مرتبط با آن را تبیین نمود.
امام جماعت مسجد رسول الله با بیان این که حمایت جامعه از فلسطین و غزه در مساجد سراسر کشور نقش مهم و تاثیر گذار خواهد داشت، گفت: لذا نقش مسجد در حمایت از غزه و آرمان های فلسطینیان این است که بی تفاوتی و نا آگاهی را در جامعه، از بین ببریم که این امر با استفاده از کمک جوان و نوجوانان نخبه محله در مسجد محقق خواهد شد.
مساجد، سنگرهای مناسب در افزایش آگاهی و بصیرت افزائی جامعه اند
وی هدف از نامگذاری روز جهانی مسجد را این دانست که مسجد را به عنوان یک سنگر مناسب برای تربیت و افزایش آگاهی و بصیرت خانواده اسلامی و نوجوان و جوان محله درنظر گرفت و عنوان کرد: بدون تردید می توان با کار جهادی و سپردن فعالیت های مسجد و میدان دادن به جوانان و نوجوانان حتی در مدیریت مسجد، مساجد را آباد کنیم.
حجت الاسلام زهانی همچنین با تاکید بر ضرورت اهتمام امامان جماعت مساجد به نسل نوجوان و جوان جهت میدان دادن به آنان در مساجد سراسر کشور گفت: می بایست ائمه جماعت به نقش تربیت نوجوان و جوان و اهمیت میدان دادن و نقش آفرینی آنان در اجرای برنامه های فرهنگی، اجتماعی و مذهبی و.. در مسجد اهتمام داشته باشند.