آیت‌الله علم‌الهدی؛

هدف قیام کربلا، برچیدن پایه‌های ظلم‌پذیری از ذهن مردم بود

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: امام حسین (علیه‌السلام)  با توجه به اهدافی که داشتند افراد خاصی را به همراه خود به کربلا بردند، یکی از این اشخاص حضرت رقیه> بودند که با آن سن کم و کودکی خود در مقابل مصائب و سختی‌های کربلا چنان اثر انقلابی داشتند که از هیچ کودکی انتظار نمی‌رفت.

photo_2024-08-11_12-49-03.jpg
2024-08-11 13:12:57

به گزارش روابط‌عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در مراسم شب شهادت رقیه> که در مسجد امام جعفر صادق (علیه السلام) برگزار شد با بیان اینکه بنی‌امیه و حضرت سیدالشهدا (علیه‌السلام) هر یک در جریان کربلا به دنبال هدف و برنامه خاصی بودند، اظهار کرد: برنامه و هدف بنی‌امیه این بود که در جریان کربلا و اسارت اهل‌بیت (علیه‌السلام) وجود پیامبر @ را از عرصه وابستگی مردم خارج کنند.

ایشان افزود: از زمان رحلت پیامبر @ که موضوع رهبری و مدیریت خلفا مطرح شد تلاش شد تا در تمام جریانات سیاسی ایشان به فراموشی سپرده شود زیرا اگر سنت رسول خدا بر اندیشه و دل مردم حاکم باشد و گرایش‌های عاطفی مردم به سمت ایشان باشد، آنان نمی‌توانستند به نام ولایت پیامبر @ یک حکومت خودکامه و مملو از آرمان‌های ماده‌پرستی و جنایت‌کاری را در امت اسلام داشته باشند.

هدف قیام کربلا؛ مقابله با ظلم و عدالت‌خواهی بود

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به برنامه و هدف قیام سیدالشهدا (علیه‌السلام) در جریان کربلا ادامه داد: در مقابل نیز امام حسین (علیه اسلام) در جریان کربلا و اسارت اهل‌بیت (علیه‌السلام) به دنبال مقابله با ظلم و ستم و مطالبه گری از حق و عدالت بودند که در پرتو واقعه تاسوعا و عاشورا و اسارت اهل‌بیت (علیه‌السلام) به‌خوبی محقق شد.

ایشان به مجلس یزید با حضور اسرای کربلا اشاره کرد و گفت: در این مجلس قرار بود تا به فرماندهان جنگ هرکدام جوایزی اهدا شود وقتی نوبت به یکی از قوی‌ترین فرمانده‌های سپاه رسید، دید که او توان حرف زدن ندارد و روحیه جنگ‌آوری خود را به‌طور کامل از دست داده است، علتش را پرسید و او پاسخ داد که در این مدتی که این خانواده اسیر ما بودند رفتار و مقاومت آنان برای ما خیلی عجیب و سنگین تمام شد.

آیت‌الله علم‌الهدی ادامه داد: عمر بن سعد به ما گفته بود که به این افراد آب و غذا ندهید تا زمانی که به شما التماس کنند، بعدازاینکه التماس کردند به آن‌ها آب و غذا بدهید اما آن‌ها حتی یک‌بار نیز به ما برای آب و غذا التماس نمی‌کردند، حتی وقتی مورد آزار و اذیت قرار می‌گرفتند، نمی‌گفتند که ما را اذیت نکنید، این روحیه مقاومت آن‌ها باعث شد که در مقابل ما نیز احساس پوچی و شکست کنیم.

برچیدن پایه‌های ظلم‌پذیری در کانون فکری و ذهنی مردم

ایشان با بیان اینکه بنابراین هدف امام حسین (علیه‌السلام) از قیام برچیده شدن پایه‌های ظلم‌پذیری در کانون فکری و ذهنی مردم بود، تأکید کرد: ایشان به دنبال این بود که مردم در مقابل ظلم سکوت نکنند و در مقابل جریان‌های ظالمانه روحیه مبارزه و اعتراضی داشته باشند؛ همان‌طور که می‌بینید بعد از قیام کربلا تا به امروز هر چه ظلم بیشتر می‌شد، نیروهای انقلابی و معترضی نیز بیشتر می‌شدند.

امام‌جمعه مشهد مقدس با اشاره به نقش حضرت رقیه > در قیام کربلا تصریح کرد: امام حسین (علیه‌السلام)  با توجه به اهدافی که داشتند افراد خاصی را به همراه خود به کربلا بردند، یکی از این اشخاص حضرت رقیه > بودند که با آن سن کم و کودکی خود در مقابل مصائب و سختی‌های کربلا چنان اثر انقلابی داشتند که از هیچ کودکی انتظار نمی‌رفت.

ایشان اضافه کرد: به‌طور مثال وقتی حضرت علی‌اکبر(علیه‌السلام)  اذن حضور در میدان را گرفتند، تمام اهالی خیمه‌ها شیون و زاری می‌کردند اما ایشان به برادر خود گفتند «علی جان، به غربت پدر من رحم کن» و از این لحظه اثرگذاری انقلابی آن ناز دانه تا زمان شهادت شروع شد. 

    بیان دیدگاه