مسئول ستاد مردمی جشن های ولادت حضرت جواد الائمه(ع)، ویژه برنامه های ایام ولادت امام جواد علیه السلام را تشریح کرد.
امربهمعروف و نهیازمنکر در فطرت دیگر موجودات عالم هم قراد دارد
سخنران طرح شنبههای امربهمعروفی گفت: طبق کلام خداوند، امربهمعروف و نهیازمنکر بهصورت فطری در دیگر موجودات عالم هم قراد داده شده است.
بهگزارش روابطعمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان، جلسهای دیگر از طرح شنبههای امربهمعروفی (هر شنبه پنج دقیقه سخنرانی بعد از نماز) با سخنرانی حجتالاسلام محمد وطنخواه، مدیر نشر این مرکز، در ساختمان محراب برگزار شد.
حجتالاسلام وطنخواه، گفت: طبق کلام خدا امربهمعروف و نهیازمنکر بهصورت فطری در موجودات عالم قراد داده شده و از زمان خلقت حضرت آدم تا الان همه پدرومادرها به فرزندان خود امر و نهی میکنند و فرقی نمیکند چه قومی باشند.
وی با بیان اینکه حتی حیوانات هم به یکدیگر هشدار میدهند، گفت: در قرآن آمده که مورچهای سپاه حضرت سلیمان را دید و به دیگر مورچگان گفت که کنار بروند تا زیر پا له نشوند و این از نشانههای اشاره قرآن به فطری بودن امر و نهی به معروف و منکر است.
مدیر نشر مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان، تصریح کرد: همچنین قرآن کریم از هدهد یاد میکند که وقتی دید قومی خورشید را میپرستند ناراحت شده و نزد حضرت سلیمان آمده بود که دلیل دیگری بر این است که خداوند امربهمعروف و نهیازمنکر را در وجود انسانها و حیوانات نهادینه کرده است.
وی درباره عظمت امربهمعروف و نهیازمنکر در قرآن کریم به آیه 110 سوره آل عمران اشاره کرد که میفرماید: «کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ۗ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْکِتَابِ لَکَانَ خَیْرًا لَهُمْ ۚ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَکْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ»؛ (شما [مسلمانان حقیقی] نیکوترین امتی هستید که پدیدار گشتهاید [برای اصلاح بشر، که مردم را] به نیکوکاری امر میکنید و از بدکاری باز میدارید و ایمان به خدا دارید و اگر اهل کتاب همه ایمان میآوردند بر آنان چیزی بهتر از آن نبود، اما برخی از آنان با ایمان و بیشترشان فاسق و بدکارند.)
حجتالاسلام وطنخواه تأکید کرد: امام علی# در نهج البلاغه مثال زیبایی زده و تمام کارهاى نیکو و جهاد در راه خدا را چونان قطرهاى بر دریاى موّاج و پهناور امربهمعروف و نهىازمنکر میدانند. (مَا أَعْمَالُ الْبِرِّ کُلُّهَا وَ الْجِهَادُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ، عِنْدَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیِ عَنْ الْمُنْکَرِ، إِلَّا کَنَفْثَةٍ فِی بَحْرٍ لُجِّیٍّ) (حکمت 374)
وی افزود: همچنین پیامبر گرامی اسلام از مقام امرکننده به معروف و نهیکننده از منکر اینگونه تعبیر میکنند که این شخص، نبی و امام و پیامبر نیست ولی همه به او غبطه میخورند. (أَ لاَ أُحَدِّثُکُمْ عَنْ أَقْوَامٍ لَیْسُوا بِأَنْبِیَاءَ وَ لاَ شُهَدَاءَ یَغْبِطُهُمْ یَوْمَ اَلْقِیَامَةِ اَلْأَنْبِیَاءُ وَ اَلشُّهَدَاءُ بِمَنَازِلِهِمْ مِنَ اَللَّهِ عَلَى مَنَابِرَ مِنْ نُورٍ قِیلَ مَنْ هُمْ یَا رَسُولَ اَللَّهِ قَالَ هُمُ اَلَّذِینَ یُحَبِّبُونَ عِبَادَ اَللَّهِ إِلَى اَللَّهِ - وَ یُحَبِّبُونَ اَللَّهَ إِلَى عِبَادِهِ قُلْنَا هَذَا حَبَّبُوا اَللَّهَ إِلَى عِبَادِهِ فَکَیْفَ یُحَبِّبُونَ عِبَادَ اَللَّهِ إِلَى اَللَّهِ قَالَ یَأْمُرُونَهُمْ بِمَا یُحِبُّ اَللَّهُ وَ یَنْهَوْنَهُمْ عَمَّا یَکْرَهُ اَللَّهُ - فَإِذَا أَطَاعُوهُمْ أَحَبَّهُمُ اَللَّهُ؛ (مشکاة الأنوار فی غرر الأخبار، ج1، ص136) آیا آگاه کنم شما را از گروهى که نه از انبیا هستند و نه از شهدا، ولى انبیا و شهدا در روز قیامت به مقام و منزلت آنان غبطه مىخورند، و آنها بر منبرهایى از نور نشستهاند؟ سؤال شد: اى رسول خدا! آنان کیانند؟ فرمود: آنان کسانى هستند که بندگان خدا را نزد خدا محبوب مىکنند و خدا را نزد بندگانش محبوب مىگردانند، عرض کردیم: ایجاد محبت خدا در دلها معلوم است، ولى چگونه بندگان را نزد خدا محبوب مىگرداند؟ فرمود: آنها را فرمان مىدهد به آنچه خدا دوست مىدارد و باز مىدارد آنان را از آنچه خدا دوست نمىدارد، و هر گاه آنها را اطاعت کردند خداوند دوستشان دارد.)