«کائوتان‌با»، از زیباترین مساجد چین در فلات «یاقوت کبود»

یکی از زیباترین مساجد چین به نام «کائوتان‌با» در استان شینهوای چین قرار دارد که دارای مدرسه‌ای 6 طبقه به مساحت 3600 متر مربع است.

3434951_452.jpg
2024-05-09 09:42:55

به گزارش روابط‌عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، آشنایی با مساجد چین به منزله راهی برای بررسی تاریخ اسلام در این کشور مشرق زمین است. شاید بسیاری از افراد با شنیدن نام مسجد در چین دچار شگفتی شوند، چرا که این سرزمین افسانه‌ای به مهد معابد بودا تعلق دارد؛ با این حال، مساجد چین دارای قدمت و پیشینه تاریخی جذاب و شنیدنی است.

اولین بنای مسجد در کشور چین با نام «مسجد بزرگ ژی آن» در زمان سلسله تانگ در قرن هشتم میلادی ساخته شد. در حال حاضر، بیش از 39 هزار مسجد در این کشور وجود دارد که حدود 25 هزار باب از آنها در ژینگ جیانگ، ناحیه‌ای در شمال چین قرار دارند.

تارنمای «مسلمون حول العالم» به بررسی مسجد «کائوتان‌با» که یکی از زیباترین مساجد چین است، پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:

در وسط فلات چینگهای واقع در شمال غربی چین، یکی از زیباترین مساجد مسلمانان این کشور واقع شده است.

مسجد «کائوتان‌با» در استان شینهوای چین که یکی از اقوام مسلمان این کشور به نام سالار در آن ساکن هستند و نژاد آنها به آسیای میانه برمی‌گردد، قرار دارد.

153 کیلومتری شهر شینینگ، مرکز استان چینگهای، در شمال غربی چین، به این مسجد بزرگ و زیبا می‌رسیم که در وسط فلات چینگهای قرار دارد و کوه‌ها از هر طرف آن را احاطه کرده است؛ در این منطقه که توسط رودخانه زرد و دشت سرسبز زیبایی احاطه شده مردم قوم سالار زندگی می‌کنند.

این مسجد شامل یک مصلی، اتاق‌های شمالی و جنوبی، حمام، سالن غذاخوری، مدرسه‌ای بزرگ در6 طبقه شامل دفاتر، کلاس‌های درس، خوابگاه‌ها و رستوران‌‌‌ها است.

تالار اصلی به سه طبقه با مساحت 4200 متر مربع تقسیم شده است و مدرسه مسجد نیز 3600 متر مربع مساحت دارد.

این مسجد با درختان بید احاطه شده و در نزدیکی ساحل رود زرد واقع شده است.

مسجد «کائو تان با» به سبک کاخ‌های چین ساخته شده است، با ستون‌های کنده کاری شده، ساختمان‌های طلاکاری شده، دیوارها، آلاچیق‌ها و کنده کاری‌هایی از آجر و چوب، که همه آنها بسیار زیبا و چشم‌نواز هستند که ترکیبی از صنایع دستی و هنر معماری چینی و عربی است.

یکی از عواملی که موجب شده است دین اسلام بتواند به کشور چین راه پیدا کند، مبادلات تجاری میان عربستان و چین است. در زمان قبل از اسلام، تجارت میان عربستان و سواحل جنوبی کشور چین انجام می‌گرفته است. در این میان، بسیاری از دریانوردان و تجار عرب به دین اسلام گرویده بودند و همین عامل موجب شد که اسلام به چین نفوذ کند. این دوران، مقارن با حکومت مغول‌ها در سلسله یوآن بود.

در طول سلسله مینگ، به تدریج آموزش‌های اسلامی آغاز شد. این آموزش‌ها در سرزمین چین به نام “جینگ تاگ جیائو” شهرت داشت. آشنایی با معماری اسلامی و ساخت بناها و مساجد اسلامی در چین و همچنین آموزش زبان عربی برای قرائت قرآن، نمونه‌ای از این آموزش‌ها بودند.

در حال حاضر شاهد آن هستیم که مسلمانان در تمام شهرهای چین در کنار سایر مذاهب زندگی می‌کنند. 
در کشور چین 5 مذهب اصلی وجود دارد که اکثر مردم به آنها اعتقاد دارند؛ بودایی، کاتولیک، تائوئیسم، اسلام و پروتستان و مذاهب مختلف دیگر. از این رو در این کشور مراکز مذهبی مختلفی یافت می‌شود.

 

مشاهده 3434948_800.jpg
3434948_800.jpg
مشاهده 3434949_963.jpg
3434949_963.jpg
مشاهده 3434951_452.jpg
3434951_452.jpg
مشاهده Chinese-style_minaret_of_the_Great_Mosque.jpg
Chinese-style_minaret_of_the_Great_Mosque.jpg
مشاهده Great_Mosque_of_Xi'an_side_hall.JPG
Great_Mosque_of_Xi'an_side_hall.JPG
مشاهده Xi'anGreatMosque.jpg
Xi'anGreatMosque.jpg
    بیان دیدگاه