امام جمعه مشهد گفت: شهرداری و دستگاههای دولتی کمک زیادی در اسکان زائران دهه آخر صفر کردند اما ظرفیت آنان محدود است در حالی که هم محلهای امام رضا ظرفیتی نامحدود دارد؛ اگر امسال توانستند 200 هزار نفر را سکونت بدهند، سال آینده 400 هزار نفر را اسکان میدهند یعنی دغدغهها را رفع میکند.
طرح «مسجد معمور» از 30 مرداد در مساجد منتخب آغاز میشود
معاون فرهنگیاجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان از آغاز به کار طرح «مسجد معمور» در 110 مسجد منتخب شهر مشهد خبر داد که طی آن این مساجد از 8 صبح تا 10 شب باز بوده و به ارائه خدمات میپردازند.

بهگزارش روابطعمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان، حجتالاسلام امیرحسین احمدنیا، معاون فرهنگی و اجتماعی این مرکز در نشست خبری برنامههای روز جهانی مسجد به توضیح طرح «مسجد معمور» پرداخته و از آغاز به کار آن خبر داد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب در تیرماه در دیدار با مبلغان و روحانیان حوزههای علمیه دغدغه آبادانی و برقراری مساجد در طول شبانهروز را دوباره مطرح کرده و فرمودند: ما در سطح کشور نسبت به جمعیّت، مسجد که کم داریم امّا همانی هم که داریم، بعضیهایش یا شاید بسیاریاش، معمور نیست، آباد نیست، حدّاکثر وقت نماز باز میکنند... مسجد بایستی محلّ رفت و آمد دائمی مردم باشد.
وی افزود: با توجه به این دغدغه رهبری و در همان روز با تمسک به آیه «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ» (توبه، 18) طرح «مسجد معمور» نگاشته شد تا مساجدی داشته باشیم که در طول روز باز باشد و علاوه بر اعمال عبادی در عرصه خدمترسانی برنامههای پایدار داشته و مردم رفتوآمد دائمی به آنها داشته باشند.
دبیر اجرایی طرح مسجد معمور از آغاز فعالیت این طرح در 110 مسجد منتخب مشهد خبر داد و جاذبهآفرینی با برنامهریزی برای تشویق جوانان به انجام اعمال عبادی و اجتناب از گناهان، تحقق مسجد تراز انقلاب اسلامی، تحقق مسجدمحوری با محور قرار دادن مسجد در انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی، تحقق محله اسلامی مسجدمحور با حاکمیت فرهنگ اسلامی و قرآنی در محله، بازگشت مساجد به کارکردهای اصلی خود و تبدیل شدن به قلب تپنده انقلاب اسلامی، زمینهسازی در راستای جامعهپردازی دینی با محوریت مساجد و نیز ایجاد نهادهای خدمترسان در عرصههای مختلف فکری و سیاسی را اهداف این طرح دانست.
وی با بیان اینکه اکنون 19 تشکل در مساجد فعال است، گفت: در سه سال گذشته مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان در تفاهم با نهادهای مختلف تشکلهای مردمی و مسجدی را بسترسازی کرده که تفاهم با دادگستری و ایجاد بیش از 500 شورای حل اختلاف مسجد محور، تفاهم با کمیته امداد و ایجاد بیش از 400 مرکز نیکوکاری و توانمندسازی و تفاهم با اداره کل اوقاف و امور خیریه و ایجاد 105 پایگاه ازدواج آسان و فرزندآوری در مشهد و 8 پایگاه در استان، از این موارد است.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان در ادامه، مساجد معمور را دارای حداقل 10 تشکل دانست که شامل پایگاههای بسیج برادران و خواهران، پایگاه ازدواج آسان و فرزندآوری، مرکز نیکوکاری و کارآفرینی، شورای امربهمعروف و نهیازمنکر، شورای حلاختلاف، دارالتحفیظ برای حفظ تخصصی قرآن کریم با حمایت آستان قدس رضوی، مهدکودکهای قرآنی، پایگاههای قرآنی،کانون فرهنگیهنری با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد و نیز هیئات مذهبی است.
وی افزود: این مساجد اقدامات پیشنهادی دیگری نیز در طول روز خواهند داشت و در کنار امام جماعت، یک طلبه خواهر و یک طلبه برادر در طول روز در آنها مستقر هستند و صبحها برنامههای خواهران و عصرها برنامههای برادران را راهبری میکنند.
دورههای مختلف سبک زندگی، جلسات تفسیر قرآن و نهجالبلاغه و صحیفه سجادی و عیون اخبارالرضا، نشستهای سیاسی و بصیرتی مستمر، دورههای مهارت تخصصی اصناف و احکام شرعی آنها، طرح محافل نور، جلسات حلقههای صالحین، میز خدمت با حضور مسئولان استانی و کشوری، طرح پیوند مدرسه و مسجد، پخش و نقد فیلم، کلاسهای تقویتی دانشآموزان، کلاسهای زبان، میزهای مشاوره حقوقی، کانونهای تخصصی خدمت، کلاسهای تخصصی ورزشی و... اقدامات دیگری بود که حجتالاسلام احمدنیا از آن نام برد.
وی در پایان گفت: این طرح 30 مرداد رسما معرفی شده و در ابتدا مساجد منتخب از ساعت 8 صبح تا 10 شب فعال هستند که در ادامه تعداد مساجد و ساعت کار آنها افزایش یافته و در شهرهای دیگر نیز طرح مسجد معمور را برگزار میکنیم.
