اعمال ایام البیض ماه رمضان

روزهای 13، 14 و 15 ماه رمضان به ایام البیض ماه رمضان مشهور هستند که اعمال مستحبی خاصی برای این روزها توصیه شده است.

Capture.JPG
2023-04-04 11:24:08

به گزارش ایکنا، ایام البیض به معنای روزهای سفید است و به روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم هر ماه قمری گفته می‌شود که البته ایام البیض در اصل «اَیامُ لَیالِی البیض» به معنای روزهای شب‌های سفید بوده که «لیالی» حذف شده و این روزها به ایام البیض معروف شده است.

این ایام، با فضیلت شمرده شده و به ویژه در ماه‌های رجب، شعبان و رمضان به خصوص نزد شیعیان دارای اهمیت زیادی است. خواندن دعای مجیر در شب‌های ایام البیض ماه رمضان توصیه شده است. بنابر روایات هر کس این دعا را در «ایام البیض» (روزهای سیزدهم و چهارهم و پانزدهم) ماه رمضان بخواند گناهش آمرزیده می‌شود، هرچند به عدد دانه‌های باران و برگ‌های درختان و ریگ‌های بیابان باشد. خواندن آن برای شفای بیمار و ادای دین و بی‌نیازی و توانگری و رفع غم و اندوه سودمند است.

اعمال شب سیزدهم

غسل کردن، اقامه چهار رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام) که در هر رکعت یک مرتبه حمد و بیست و پنج مرتبه سوره توحید خوانده شود و اقامه دو رکعت نماز که در شب سیزدهم ماه رجب و شعبان نیز خوانده می‌شود: در هر رکعت، بعد از سوره حمد سوره‌های یس، تَبارَکَ الْمُلْک و توحید اعمال توصیه شده این روز است.

اعمال شب چهاردهم

شب چهاردهم ماه مبارک رمضان دومین شب لیالی بیض است و خواندن چهار رکعت نماز با دو سلام در آن مستحب است.

اعمال شب پانزدهم

خواندن شش رکعت نماز به سه سلام به همان کیفیت شب سیزدهم، غسل کردن، احیا، زیارت امام حسین #، خواندن سی رکعت نماز که در هر رکعت یک بار حمد و ده مرتبه سوره توحید، خواندن دوازده رکعت نماز که هر دو رکعت به یک سلام ختم می‌شود که در هر رکعت هر یک از سوره‌های حمد، توحید، فلق، ناس، آیة الکرسی و قَدْر چهار مرتبه و بعد از سلام چهار مرتبه گفته شود: «اَللهُ اَللهُ رَبّی لااُشْرِک بِهِ شَیئا وَلا اَتَّخِذُ مِنْ دُونِه وَلِیاً»، اعمال ذکر شده این روز است.

اعمال روز پانزدهم

برای این روز غسل کردن، زیارت امام حسین #، خواندن نماز سلمان، خواندن شش رکعت نماز که بعد از سوره حمد، سوره‌های یس، التبارک الملک و توحید خوانده شود، خواندن صد رکعت نماز که در هر رکعت بعد از سوره حمد سوره توحید ده مرتبه خوانده شود، خواندن چهار رکعت نماز به دو سلام، و بعد از سلام گفته شود: «اَللّهُمَّ یا مُذِلَّ کلِّ جَبّارٍ؛ وَ یا مُعِزَّ الْمُؤْمِنینَ اَنْتَ کهْفی حینَ تُعْیینِی الْمَذاهِبُ؛ وَ اَنْتَ بارِئُ خَلْقی رَحْمَةً بی‌وَ قَدْ کنْتَ عَنْ خَلْقی غَنِیاً وَ لَوْ لارَحْمَتُک لَکنْتُ مِنَ الْهالِکینَ وَ اَنْتَ مُؤَیدی بِالنَّصْرِ عَلی اَعْداَّئی وَ لَوْ لانَصْرُک اِیای لَکنْتُ مِنَ الْمَفْضُوحینَ یا مُرْسِلَ الرَّحْمَةِ مِنْ مَعادِنِها وَ مُنْشِئَ الْبَرَکةِ مِنْ مَواضِعِها یا مَنْ خَصَّ نَفْسَهُ بِالشُّمُوخِ وَالرِّفْعَةِ فَاَوْلِیاَّؤُهُ بِعِزِّهِ یتَعَزَّزُونَ وَ یا مَنْ وَضَعَتْ لَهُ الْمُلُوک نیرَ الْمَذَلَّةِ عَلی اَعْناقِهِمْ فَهُمْ مِنْ سَطَواتِهِ خاَّئِفُونَ اَسئَلُک بِکینُونِیتِک الَّتِی اشْتَقَقْتَها مِنْ کبْرِیاَّئِک وَ اَسئَلُک بِکبْرِیاَّئِک الَّتِی اشْتَقَقْتَها مِنْ عِزَّتِک وَ اَسئَلُک بِعِزَّتِک الَّتِی اسْتَوَیتَ بِها عَلی عَرْشِک فَخَلَقْتَ بِها جَمیعَ خَلْقِک فَهُمْ لَک مُذْعِنُونَ اَنْ تُصَلِّی عَلی مُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَیتِهِ» و انجام اعمال ام داود توصیه شده است.

    بیان دیدگاه