در دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین مهدوی ارفع و معاونین با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح شد:

تحقق مردم سالاری دینی در بستر مساجد اتفاق می افتد

ریاست محترم مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان در دیدار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت:بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری تحقق کارکردهای کلان در مساجد نیازمند بکارگیری مدل محله محوری است و در کارکردهای متفاوت، باید متناسب با اقتضائات و ظرفیت‌های مساجد بر مبنای تخصصی سازی تقسیم کار انجام داد.

IMG_5926.jpg
2023-02-18 10:47:40

به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با ریاست محترم مرکز و معاونین دیدار و گفتگو کردند.

 در این دیدار حجت الاسلام و المسلمین مهدوی ارفع ضمن خیر مقدم و عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت امام موسی کاظم علیه السلام با اشاره به گفتمان امامین انقلاب پیرامون محوریت مساجد تصریح کرد:

حضرت امام ^فرمودند: «‌اگر مراکز ستاد اسلام یعنی مساجد قوی شوند ما ترسی از فانتوم‌ها نداریم» یا در جایی دیگر بیان کردند: «‌ما انقلاب کردیم تا با مساجد کشور را اداره کنیم»

 رهبر معظم انقلاب نیز می فرمایند: «مسجد قلب تپنده جامعه اسلامی است و می‌تواند محور همه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی باشد.» و  «اگر مساجد کیفیت شایسته خودشان را بیا‌بند، هزینه‌های بسیاری از دوش مردم و نظام اسلامی برداشته خواهد شد.»

ایشان در ادامه افزود: پس از‌ پیروزی انقلاب اسلامی، علیرغم تاکیداتی که امامین انقلاب نسبت به جایگاه و نقش محوری و کارکردهای مساجد داشتند از این ظرفیت عظیم غافل ماندیم و در اسناد بالا‌دستی و نقشه‌های مهندسی فرهنگی کشور، نقشی برای جایگاه مساجد دیده نشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مهدوی ارفع اظهار داشت: با بررسی رهنمودها و فرمایشات امامین انقلاب دو کارکرد برای مساجد تعریف کردیم. اولین کارکرد، تربیتی است که دارای 19عرصه بوده و شامل مسائل معنوی ، عبادی، سیاسی است و تلاش بر این است تا زمینه شکوفایی این عرصه‌ها در بستر مساجد فراهم گردد. دومین کارکرد خودجوش و مردمی، کارکرد نهادی است که با ایجاد  تشکل‌هایی درون مساجد در حل بسیاری از مسائل مرتبط با جامعه و نظام اسلامی تاثیر‌گذار می باشد.

ریاست محترم ‌مرکز افزود: پس از دوران دفاع مقدس با حاکمیت جریان‌های سکولار و لیبرال‌، عملاً مولفه‌های انقلاب‌اسلامی و  کارکردهایی که مبتنی بر اقدامات اسلامی بود تضعیف شد و مساجد نقش محوری و جایگاه خود را از دست دادند.

حجت الاسلام و المسلمین مهدوی ارفع گفت:پس از تدوین سند نجم ذیل هر راهبرد یک سری اقدامات را بر پایه اصول  محله محوری، مسجد محوری و امام محوری تعریف نمودیم به نحوی که در قدم اول به یک مسجد مطلوب  و در گام بعد به سمت جامعه‌ای پیش رویم که زمینه ساز تمدن اسلامی باشد. مدل‌های شکل گرفته در این مجموعه را در قالب تولیدات رسانه‌ای همچون «مجموعه مستند مسجد نشان» در بسیاری از شبکه‌های تلویزیونی و رسانه‌های سایر کشورها ارائه کردیم.

ریاست محترم مرکز با بیان برخی طرح‌های فعال در کارکرد نهادی مساجد، ادامه داد: ایجاد پایگاه‌های ازدواج آسان و فرزند‌آوری مطابق با تاکیدات مقام معظم رهبری و در تفاهم با اداره کل اوقاف و امور خیریه، تاسیس کمیته همسان گزینی با ‌بهره گیری از متخصصین و حمایت ‌آستان قدس، ایجاد مراکز نیکوکاری، توانمند‌سازی ‌و کارآفرینی در تفاهم نامه‌ای با کمیته امداد باهدف محرومیت زدایی در سطح محلات، تاسیس ‌کانون‌های معین‌ شوراهای حل اختلاف بر اساس تفاهم نامه ای با دادگستری ‌استان، طرح مسئله شناسی شهید اصلانی و ایجاد شوراهای امر به معروف و نهی از منکر نمونه‌هایی از نهاد‌های ایجاد شده با محوریت مساجد هستند.

 حجت الاسلام و المسلمین مهدوی ارفع افزود: با شکل‌گیری کارکردهای نهادی در واقع باری از دوش مردم و نظام برداشته و مساجد در اداره کشور نقش آفرین خواهند شد. تاسیس بنیاد علمی و تربیتی ساجدین در بحث نظام تعلیم و تربیت ‌مدارس مسجد محور و مهدکودک‌های مسجدی نمونه‌هایی از نهاد‌سازی در مساجد در قالب تعلیمی و تربیتی است. البته برخی طرح‌ها همچون نذر هشتم نهادی نیست. در این طرح که آغاز آن از تاریخ نهم آذرماه 1399 شکل گرفت؛ هشتم هر ماه به نیت امام هشتم علیه‌السلام حداقل 8 زندانی آزاد می شوند. 

ریاست محترم مرکز با اشاره به 10 راهبرد عملیاتی در سند نجم پیرامون نحوه تعامل با مساجد بیان کرد:ما معتقدیم تحقق مردم سالاری دینی در بستر مساجد اتفاق می افتد؛لذا اولین راهبرد گفتمان‌سازی است که به تبیین مسجد طراز میپردازد.

ایشان در پایان افزود: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری تحقق کارکردهای کلان در مساجد نیازمند بکارگیری مدل محله محوری است و در کارکردهای متفاوت، باید متناسب با اقتضائات و ظرفیت‌های مساجد بر مبنای تخصصی سازی تقسیم کار انجام داد؛ لذا در همین راستا طرح «ایجاد هسته‌های مقاومت مردمی مسجد‌محور در محلات» توسط  این مرکز مطرح شده است.

 

    بیان دیدگاه