مسجدی که در دستگیری هویدا و نصیری و تصرف ساختمان ساواک نقش‌آفرین بود

اهالی مسجد جامع غدیرخم در زمره انقلابی‌ترین نیروهای مسجدی هستند که در سال 57 ساختمان ساواک را تصرف کردند؛ نصیری، رئیس ساواک و امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر اسبق شاه، توسط آنها و با همکاری اهالی دیگر مساجد شمیران دستگیر شدند.

Capture.JPG
2023-02-08 08:23:44

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد جامع غدیر خم از فعال ترین مساجد در جریان پیروزی انقلاب است و نیروهای آن از پیشگامان نهضت امام خمینی ^ هستند. نقطه اوج فعالیت اهالی این مسجد درست در بهمن ماه سال 1357 بود زمانی که آیت ‌الله سید احمد مجد هاشمی با همراهی اهالی این خانه خدا، ساختمان ساواک را در شمال تهران فتح کردند. آیت الله مجد هاشمی در این خصوص می‌گوید: تصرف مراکز اصلی رژیم طاغوت جزو اولین کارهایی بود که باید انجام می دادیم و بدون آن، هر زمان امکان کشتار بیشتر مردم از سوی ساواکی ها و سایر نیروهای رژیم می رفت.

کمک به دستگیری رئیس ساواک

امام جماعت مسجد جامع غدیر خم اظهار کرد: در بهمن ماه 57​ گروهی از اهالی این مسجد و برخی دیگر از نیروهای انقلابی جمع شدیم و به ساختمان ساواک حمله کردیم. وقتی رسیدیم حتی به دفتر ارتشبد نعمت الله نصیری وارد شدیم که در آنجا مقادیر زیادی اسکناس پیدا کردیم و به بیت المال تحویل دادیم. در جریان این اقدام انقلابی یک نفر شهید و چند نیز زخمی شدند.

اهالی مسجد جامع غدیر خم و سایر مساجد شمال تهران و البته با همکاری نیروهای فعال انقلابی، در جریان سایر اقدامات انقلابی خود، تیمسار نصیری و امیرعباس هویدا را نیز دستگیر کردند.

یکی از اقدامات دیگر مسجد جامع غدیر خم در جریان نهضت امام خمینی ^، جمع آوری اسلحه هایی بود که در جریان حمله مردم به کلانتری ها و پادگان به دست آمده بود. امام جماعت مسجد جامع غدیر خم در این باره بیان کرد: ما طی فراخوانی از مردم خواستیم تا این اسلحه ها را تحویل دهند که مردم نیز همراهی خوبی داشتند.

عضویت اهالی مسجد در سازمان‌های نظامی و انتظامی و مقابله با منافقین

اهالی مسجد جامع غدیر خم پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی نیز جذب سازمان های نظامی و انتظامی به ویژه سپاه پاسداران و کمیته انقلاب اسلامی شدند و به گفته آیت الله مجدهاشمی، همانطور که اهالی این مسجد پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در مقابله با گروهک های تروریستی به ویژه منافقین بسیار فعال بودند در اواخر دهه پنجاه و اوایل دهه شصت نیز در مبارزه با این گروهک ها بسیار فعالیت داشتند.

اهالی مسجد جامع غدیرخم پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز کارهای بزرگی انجام می دادند، دعوت از شخصیت های برجسته انقلابی همچون شهید آیت الله مرتضی مطهری و شهید دکتر آیت الله محمد مفتح از جمله این فعالیت ها است. تهیه و تکثیر و توزیع اعلامیه ها و نوارهای امام خمینی ^ و شعارنویسی و سردادن شعارهای شبانه و بانگ الله اکبر از کارهای دیگر اهالی مسجد جامع غدیر خم در دوره نهضت امام خمینی ^ بود.

کار شبکه‌ای مسجدی در مبارزه با طاغوت

وقتی سخن از کار شبکه ای می شود نمونه عالی آن را می توان در دهه پنجاه میان مساجد منطقه پاسداران مشاهده کرد. مسجد جامع غدیر خم در این زمینه بسیار فعال و مهم ترین آن همکاری با مسجد قبا و شهید آیت الله دکتر محمد مفتح بود. آیت الله مجد هاشمی در این باره تاکید کرد: اهالی مسجد جامع غدیر خم با اهالی مسجد قبا و همچنین چند هیئت مذهبی در این منطقه، مرتبا نشست هایی با حضور برخی از سخنرانان و شخصیت های انقلابی برگزار می کردند. تداوم این نشست ها موجب شد چندین بار ساواک و نیروهای رژیم طاغوت به ما تذکر دهند و گاهی این جلسات را با حضور جمع محدودتری برگزار می کردیم و مدتی نیز تعطیل شد.

مجد هاشمی نکته جالبی نیز درباره همکاری با شهید مفتح گفت: وقتی قرار شد بنده از حوزه علمیه قم برای امامت مسجد جامع غدیر خم که در آن زمان مسجد ضرابخانه نام داشت، بیایم ابتدا با مخالفت برخی از استادان روبرو شدم تا اینکه با اصرار اهالی این مسجد و هیئت رضویون و اهالی محله پاسداران، و البته موافقت مرحوم آیت الله العظمی سیدمحمدرضا گلپایگانی ^ از مراجع تقلید شیعه، این کار صورت گرفت. بعدها شهید مفتح گفت: در دوره مبارزه با طاغوت، حضور شما -مجد هاشمی- در محله پاسداران موجب خوشحالی بنده شد.

نکته بسیار مهم این است که مسجد جامع غدیر خم از جمله مساجدی است که توانسته از این همه سابقه فعالیت های انقلابی و ایثار اهالی آن در مسیر نیل به موفقیت نهضت امام خمینی ^، برای تداوم تربیت نیروهای متدین و متعهد نیز استفاده کند و به مسجدی برقرار در شمال تهران تبدیل شود. تقریبا روزی نیست که برنامه ای در یکی از حوزه های فرهنگی، هنری، اجتماعی، سیاسی و علمی در این مسجد برگزار نشود.

حضور نام‌آوران سیاسی و فرهنگی و نظامی در مسجد غدیر خم

مسجد جامع غدیر خم دارای کتابخانه ای بسیار وسیع و مجهز نیز است که هر سال در دهه فجر انقلاب اسلامی مسابقه برگزار می کند. حضور شخصیت های انقلابی در مسجد جامع غدیر خم نیز روند همیشگی است که این مسجد را مرکزی تراز در حوزه جهاد تبیین تبدیل کرده است.

حجج اسلام والمسلمین موحدی کرمانی، کاظم صدیقی، حسین انصاریان، سیدمحمد آقامیری، سیدرضا تقوی، محمدابراهیم، آقامیری، ناصر رفیعی، مسعود عالی، سیدناصرالدین نوری زاده، سرلک، سید محمد حسن ابوترابی فرد و مهدی ماندگاری و مهدی چمران، سردار حسین اشتری، سردار فضلی و سردار سید قاسم قریشی و سردار سپهر، جانشین سازمان بسیج مستضعفین از جمله سخنرانانی هستند که در طی سال های اخیر در حوزه جهاد تبیین و روشنگری در مسجد جامع غدیر خم سخنرانی کرده اند.

نمایشگاه های مسجد جامع غدیر خم نیز که در مناسبت های مختلف به ویژه در دهه فجر انقلاب اسلامی و هفته دفاع مقدس برپا می شود، با استقبال مردم روبرو است؛ شخصیت های مهم کشوری و استانی نیز بارها از این نمایشگاه ها بازدید می کنند. یادواره شهدای این مسجد نیز همراه با برپایی این نمایشگاه ها برگزار می شود.

انقلابی ماندن هنر اهالی مسجد غدیر خم است

این خیلی مهم است که انقلابی باشید و انقلابی بمانید و این کاری است که اهالی مسجد جامع غدیر خم با همت مضاعف و کار جهادی طی چهل و چهل سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد انجام داده اند. البته که به گفته مجد هاشمی، مسجد جامع غدیر خم ده ها شهید و جانباز در این مسیر به انقلاب اسلامی تقدیم کرده است.

    بیان دیدگاه