مطالبه‌گری، مصداق امربه‌معروف و اصلاح ساختارها، مصداق نهی‌ازمنکر است

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، گفت: توجه رده‌های بالا و سطح ملی به جایگاه مسجد باید بیشتر مطالبه شود و اصلاح بعضی ساختارهای کنونی که باعث تضعیف جایگاه مسجد به‌عنوان یکی از پایگاه‌های اصلی جریان‌سازی برای حکومت اسلامی شده نیز ضروری است.

ریاست 2.jpg1.jpg
2021-11-27 10:00:00

به‌گزارش خبرنگار روابط‌عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی مهدوی ارفع، رئیس این مرکز در جلسه اهدای احکام امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر که در ساختمان این مرکز برگزار شد، ضمن تبریک هفته بسیج، گفت: ظرفیت‌هایی که در مجموعه مساجد وجود دارد هنوز تا اندازه و حد کافی استفاده نشده و باید کمک کنیم تا مسجد جایگاه خود را در همه عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی و امنیتی پیدا کند.

وی افزود: بخشی از کار نیازمند توجه جدی رده‌های بالا و سطح ملی است که باید مطالبه شود و خودش امربه‌معروف خواهد بود و بخش دیگر کار نیز مربوط به اصلاح بعضی ساختارهای کنونی است که باعث تضعیف جایگاه مسجد به‌عنوان یکی از پایگاه‌های اصلی جریان‌سازی برای حکومت اسلامی شده و این کار نیز نهی‌ازمنکر خواهد بود.

وی با اشاره به سه مرحله خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی که در بیانه گام دوم توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شد، گفت: واژه خودسازی در این بیانیه در رابطه با انقلاب اسلامی به کار رفته که اولین اقدام آن زدودن رذائلی است که در جریان انقلاب اسلامی رشد کرده و تفکراتی انحرافی پدید آورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در سال 1389 به تبیین جریان‌های منحرف‌کننده پرداختند، گفت: دو جریان در این چهل سال مسیر انقلاب اسلامی را کمی منحرف کرده و در سیاست‌گذاری‌ها و ساختارسازی‌ها اشکالاتی وارد کردند که یکی جریان چپ و مارکسیسم بود و دیگری جریان سازندگی و لیبرال.

 

احیای فرهنگ‌های فراموش‌شده در مساجد

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: این مرکز سعی کرده در عرصه‌های مختلف «معروف» وارد شود که در این زمینه طرح‌هایی مثل «نذرهشتم» با اداره‌کل زندان‌ها و «مصلحان» با قوه قضائیه امضا شده و یک سال است که در مساجد سطح سه استان برگزار می‌شود.

وی توضیح داد: در طرح مصلحان، 300 مرکز حل‌اختلاف در مساجد ایجاد شد و موفقیت‌های زیادی در حل پرونده‌های خانوادگی را رقم زد؛ همچنین در طرح نذر هشتم نیز در این یک سال بیش از 500 نفر از زندانیان جرایم غیرعمد استان آزاد شده و حتی مسائل اقتصادی و فرهنگی بعد از آزادی ایشان نیز توسط ائمه جماعات پیگیری شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع، هدف از انجام این فعالیت‌ها را احیای فرهنگ‌های فراموش‌شده‌ای مثل کمک مسلمانان به یکدیگر عنوان کرد و گفت: نکته مهم، حاکم‌کردن فرهنگ و گفتمان اسلامی و دینی در جامعه است و یکی از موضوعاتی که می‌توان به‌عنوان مسئله امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر اشاره کرد، توجه گفتمانی به خود این مسئله است تا بتوان آن را به فرهنگی حاکم تبدیل کرد.

وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به انجام صحیح وظایف، گفت: مسیر حرکت مرکز رسیدگی به امور مساجد و ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، مشترک است و امیدواریم با هم‌افزایی بین نهادهای انقلابی، ‌زودتر به آرمان‌های انقلاب اسلامی و هدف نهایی آن که تمدن‌سازی است برسیم.

    بیان دیدگاه