ائمه جماعات در ایام کرونا مردان میدان بودند

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، گفت: فعالیت ائمه جماعات در کنار مردم در ایام کرونا، الگو و درس اخلاقی برای تفکر غربی بود و آن‌ها چشمه‌ای از ویژگی‌های انقلاب و تمدن اسلامی را دیدند.

IMG-20211014-WA0058.jpg
2021-10-14 10:00:00

به گزارش خبرنگار روابط‌عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی مهدوی ارفع، رئیس این مرکز در مراسم افتتاحیه دوره آموزشی تربیت مدرس «احیای مثلث هدایت» که برای ائمه جماعات در اردوگاه مفتاح برگزار شد، با قدردانی از فعالیت‌های ایشان، گفت: امامان جماعات مساجد، در ایام کرونا، محور عملیات و مردان میدان بودند.

وی توضیح داد: علی‌رغم اینکه دشمن به‌دنبال این بود که مجموعه فعالیت‌های دینی به‌بهانه کرونا تعطیل شود، اما ائمه جماعات در کنار مردم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی همه مراسم‌های مذهبی و مخصوصا انتخابات را برگزار کردند.

وی افزود: مسیر بیماری ممکن بود به فعالیت‌های دینی ضربه بزند؛ اما با مجاهدت کسانی مثل ائمه جماعات مساجد، عرصه‌های خدمت‌گذاری ویژه‌ای باز شد؛ زیرا اگر نگاه ما جهادی و انقلابی باشد، مسیرهای جدیدی گشوده می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی در ادامه با اشاره به بعضی از این فعالیت‌ها، گفت: از ابتدای شروع همه‌گیری کرونا و در قالب طرح مواسات، امامان جماعت مساجد، میدان‌داری کردند و برای کسانی که معیشتشان به مشکل خورده بود، کارهای بزرگی اتفاق افتاد که الگو و درس اخلاقی برای تفکر غربی بود و آن‌ها چشمه‌ای از ویژگی‌های انقلاب و تمدن اسلامی را دیدند.

وی تصریح کرد: همچنین طرح «مسجد، سنگر سلامت» در استان ما راه‌اندازی شد و به‌عنوان الگو در سراسر کشور، با عنوان طرح سردار شهید سلیمانی، توسعه یافت و با حضور فعال ائمه جماعات، 2550 مسجد، سنگر سلامت شدند و فعالیت‌هایی اعم از بیماریابی، پشتیبانی در حین بیماری و پس از آن مثل تأمین دارو را رقم زدند.

وی با اشاره به فعالیتی دیگر، گفت: در موضوع نذر هشتم بر اساس تفاهم بین مرکز رسیدگی به امور مساجد با اداره‌کل زندان‌ها، هر ماه حداقل هشت زندانی جرایم غیرعمد به نیت امام هشتم آزاد شدند که در مجموعِ 10 مرحله آزادسازی با مشارکت مردم، 416 نفر آزاد شده‌اند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، ادامه داد: این فعالیت‌ها نشان می‌دهد که اگر فرهنگ‌های اصیل اسلامی بر جامعه حاکم شود و جامعه، پردازش دینی و اسلامی یابد، همچنین اگر همه مردم به یکدیگر اهتمام داشته باشند، در خیلی از مسائل، پیش می‌افتیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطالبات امام و رهبری از مدیران مساجد، گفت: مساجد باید به جایی برسند که در اداره کشور نقش داشته باشند؛ زیرا در کلمات ایشان، تعابیری مثل مراکز ستاد اسلام، هسته‌های مقاومت و قلب‌های تپنده جامعه اسلامی برای مسجد به کار رفته است.

وی افزود: از مجموعه فرمایشات بزرگان، چشم‌اندازی ترسیم شده که مساجد باید دو رویکرد کلان تربیتی و نهادی داشته باشند و مسجد تراز این‌طور تعریف شده است که باید کانون محوری تربیت نیروی انسانی تمدن‌ساز و نهاد نقش‌آفرین در اداره فرهنگی و اجتماعی کشور در سطح محله و بسترساز تمدن نوین اسلامی باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع تصریح کرد: در رویکرد تربیتی و بنا بر اینکه تربیت باید مبتنی بر مباحث وحیانی باشد، طرح احیای مثلث هدایت برای ائمه جماعات برنامه‌ریزی شد که با محوریت سه منبع قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه تنظیم شده تا ائمه جماعات بتوانند هر هفته یک شب در مسجد، این سه کتاب مقدس را محور بحث‌های خود قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه در رویکرد نهادی و با توجه به اینکه مسجد باید نهادی نقش‌آفرین باشد نیز فعالیت‌های مهمی صورت گرفته است، گفت: در یک مورد با هماهنگی قوه قضائیه در مشهد، 120 شورای حل اختلاف با محوریت امام مسجد ایجاد شد تا بعضی از فعالیت‌های شوراهای حل اختلاف کم شود.

وی با تأکید بر اینکه امام باید حلقه وصل بین محروم و خیّر باشد و مردم، خانه خدا را پشتیبان خود بدانند، گفت: در فرصتی که خداوند به‌واسطه انقلاب اسلامی برای امامت و هدایت و ترویج مکتب اسلام برای ما فراهم کرده، باید با بصیرت و توان لازم نقش خود را به‌خوبی انجام دهیم و آن را قدر بدانیم.

بیان دیدگاه